Kristof Calvo (Groen) pleit voor nieuwe Witte Mars: “Het is tijd voor operatie samenwerking”

Kristof Calvo (Groen) pleit voor nieuwe Witte Mars: “Het is tijd voor operatie samenwerking”

“Met al het instant geruzie dreigen we bijna te vergeten wie de echte schuldigen zijn van dit vreselijke drama”, schrijft Groen-fractieleider Kristof Calvo verontwaardigd in een post op z’n Facebook-pagina. “Zo gaat het echt niet lukken.” Calvo wil een nieuwe Witte Mars organiseren in onze hoofdstad om samen een nieuwe start te maken en als teken van hoop. “Het is tijd voor een operatie samenwerking.” 

Een nieuwe Witte Mars in onze hoofdstad, net als in 1996 nadat de zaak-Dutroux losbarstte. Dat is waar Groen-fractieleider Kristof Calvo voor pleit. “Mensen dreigen massaal hun rug te keren naar de politiek”, schrijft hij in een bericht op z’n Facebook-pagina. “Terwijl er net nood is aan meer politiek. Want alleen als we in de parlementen en regeringen knopen doorhakken gaan we die strijd tegen terreur kunnen aangaan.”

En daar kan een nationale mars door onze hoofdstad volgens Calvo bij helpen. “Dit land snakt naar duidelijke antwoorden en verantwoordelijkheden die benoemd worden, maar zeker ook naar eenheid en verbondenheid”, schrijft Calvo in een bericht op z’n Facebook-pagina. “Naar alvast een moment waarop met zijn allen onze boosheid en droefenis kunnen uiten. Naar een nationale mars door Brussel, onze hoofdstad.”

Lees hier z’n volledige opiniestuk:

Gesponsorde artikelen