Left Right
scrollTop top

Kruidvat-kassierster ontslagen nadat ze betrapt werd op het gebruiken van … een gratis staaltje


Kruidvat-kassierster ontslagen nadat ze betrapt werd op het gebruiken van … een gratis staaltje

Kruidvat durft wel al eens gratis staaltjes uit te delen aan klanten, maar voor medewerkers van de drogisterijketen zijn die blijkbaar verboden terrein. Want een negentienjarige kassierster uit een Rotterdams filiaal kreeg, nadat ze een gratis staaltje van een crème op haar armen smeerde, prompt haar C4. 

In oktober van vorig jaar smeerde de kassierster de crème, die als gratis staaltje werd meegegeven aan klanten die minimum 10 euro uitgaven, op om, zo zei ze zelf, klanten beter te kunnen adviseren. Haar manager zag dat op camerabeelden en gaf de kassierster meteen haar ontslagbrief.

Schadevergoeding

De amper negentienjarige (ex-)Kruidvat-medewerkster trok daarop naar de rechtbank en eiste daar dat ze mocht terugkomen bij de drogisterijketen of Kruidvat moest een schadevergoeding van meer dan 40.000 euro betalen. Maar ook daar kreeg de kassierster het deksel op de neus, want de rechtbank oordeelt nu in het voordeel van Kruidvat.

Ze moet zelfs een extra schadevergoeding van 800 euro ophoesten en moet ook de gerechtskosten, zo’n 400 euro, voor haar rekening nemen. Volgens de rechtbank loopt de keten een groot risico op ‘verduistering door eigen personeel’ en mogen ze daar dan ook hard tegen optreden.

“De gevolgen zijn heel erg groot”

Maar toch geeft ze niet op. De kassierster en haar advocaat gaan in beroep tegen de beslissing. “Het belang van het voorval is minimaal, en de gevolgen zijn heel erg groot”, stelt haar advocaat. Die vraagt zich ook af of de keten de camerabeelden wel had mogen gebruiken voor dit incident, en acht de kans dus groot dat z’n cliënte haar gelijk zal krijgen als de zaak opnieuw behandeld wordt


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308