Left Right
scrollTop top

KSI vs Logan Paul: persconferentie voor boksmatch tussen YouTube-sterren loopt volledig uit de hand


KSI vs Logan Paul: persconferentie voor boksmatch tussen YouTube-sterren loopt volledig uit de hand

De persconferentie voor de boksmatch tussen de twee YouTube-sterren KSI en Logan Paul liep op het einde helemaal uit de hand. Beide teams stonden plots recht tegenover elkaar en security moest ingrijpen. De boksmatch tussen de twee, die op 25 augustus zal plaatsvinden, belooft een van de grootste YouTube-spektakels ooit te worden.

Het wereldkampioenschap voetbal mag dan wel bezig zijn, op YouTube wordt er over een heel andere sport gepraat: boksen. Twee van de grootste YouTube-sterren ooit, KSI (meer dan 18 miljoen abonnees) en Logan Paul (meer dan 17 miljoen abonnees), staan op het punt om het tegen elkaar op te nemen in een boksmatch. Het spektakel lijkt nu al hét YouTube-evenement van 2018 te gaan worden. De persconferentie van gisteren werd dan ook onder grote belangstelling gevolgd. En zoals het een echte boksmatch betaamt, liepen de emoties hoog op!

Mayweather vs McGregor

Ze hebben duidelijk goed naar de persconferenties van Floyd Mayweather en Conor McGregor gekeken (lees hier waarom dat gevecht eigenlijk absurd was), want beide teams deden er alles aan om de hype rond het boksevent verder op te bouwen. Eerst was het de beurt aan de broertjes, want het zullen niet alleen KSI (echte naam Olajide William ‘JJ’ Olatunji) en Logan Paul zijn die het tegen elkaar gaan opnemen. Ook de broers van beide YouTube-sterren, die uiteraard ook zelf actief zijn op het videoplatform, zullen op de vuist gaan: Deji Olatunji (op YouTube beter bekend als ComedyShortsGamer) vs Jake Paul zal de undercard zijn van het event.

Maar het was natuurlijk wachten op de twee supersterren KSI en Logan Paul. En ze stelden niet teleur. Na elkaar verbaal aan te pakken, raakten de twee bijna slaags. Beide teams en de security moesten tussenbeide komen. Voor de twee lijkt de persconferentie alvast geslaagd: de hype is alleen maar toegenomen. Het is uitkijken naar 25 augustus wanneer de twee het ook echt in de ring tegen elkaar gaan opnemen.

KSI vs Joe Weller

Voor KSI is het niet de eerste keer dat hij in een boksring zal staan. Hij nam het begin dit jaar al op tegen Joe Weller, een andere bekende YouTube’er. KSI won de match in het begin van de derde ronde en mocht zich zo kronen tot de YouTube-bokskoning. Meteen na de kamp daagde KSI de familie Paul uit: “Ik heb m’n kampioensriem. Als er een YouTube’er is die ‘m wilt, kom ‘m maar halen! Jake Paul, Logan Paul, welke Paul dan ook, het maakt mij niet uit. Bring it!”

Dat de YouTube-ster Logan Paul uitdaagde, was niet echt onverwacht. Met Joe Weller (4,5 miljoen abonnees) had hij het opgenomen tegen een veel minder bekende YouTube’er. Logan Paul bevindt zich met 17 miljoen volgers op hetzelfde niveau als KSI. Beiden mogen zich ook rekenen tot de pioniers van het videoplatform.

Maar er is nog een reden waarom Logan Paul een makkelijk doelwit was. Rond die tijd kon die namelijk op een pak kritiek rekenen omwille van een vlog waarin hij grappen maakte over zelfmoord en zelfs een lichaam van een overleden man in beeld bracht (lees hier meer over het incident).

Wimbledon en FA Cup-finale

De kamp tussen KSI en Joe Weller had een piek van 1,6 miljoen live kijkers en had op minder dan 24 uur meer dan 23 miljoen views. Om maar even te vergelijken: volgens de Engelse tabloid The Daily Mail zou het in de UK zo meer kijkers gehad hebben dan Wimbledon of de FA Cup-finale. Met de veel bekendere Logan Paul als opponent, en ook de kamp tussen de twee jongeren broers, wordt er verwacht dat het gevecht van eind augustus een veelvoud daarvan zal halen. De persconferentie van gisteren lokte, gecombineerd over de YouTube-kanalen van de verschillende boksers, alvast meer dan 10 miljoen kijkers! De hype zit dus duidelijk goed!

Bekijk hieronder de tumultueuze persconferentie


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…