Kunst, muziek, tech en ondernemerschap op and& in Leuven

Kunst, muziek, tech en ondernemerschap op and& in Leuven

In navolging van het beroemde SXSW-festival in de Verenigde Staten, kan je van 2 tot en met 5 mei in Leuven terecht voor de eerste Belgische editie. Onder de naam and& zullen meer dan honderd sprekers en artiesten een publiek van zo’n 8.000 mensen entertainen. Wat valt er te doen?

Kunst in de stad

Tijdens and& zullen er overal in Leuven kunstinstallaties te vinden zijn die de grenzen aftasten tussen technologie, innovatie en het stadsleven. Ontdek de stad eens op een heel andere manier en wandel van kunstwerk naar kunstwerk terwijl je leert hoe het Leuven van de toekomst er kan uitzien. Onder andere AMO, Harry Nuriev, Studio LA en Dries Depoorter zullen hun werken tentoonstellen.

Een opera met artificiële intelligentie

Ja, dat las je goed. Luc Steels en Oscar Villaroya hebben de bekende opera ‘Faust’ in een nieuw jasje gestoken dankzij artificiële intelligentie. Benieuwd wat dat gaat geven? Je kan nog steeds tickets kopen voor de opera in samenwerking met 30CC.

En ook tijdens de rest van het and&-festival zijn nog heel wat muziekgroepen te bewonderen. Zo kan je genieten van de muziek van Jordan Rakei, Kamaal Williams, Kelly Lee Owens, Jlin, Laurel Halo, Laura Misch, Up High Collective, Lexis en Moodprint.

Ga op expeditie

De ‘tech expedition’ neemt je mee langs een parcours waarin je ondergedompeld wordt in een wereld van high-tech. Alle deelnemende projecten experimenteren met de nieuwste technologieën en een flinke dosis creativiteit. Van het International House over het Martelarenplein tot aan de Grote Markt val je van de ene verbazing in de andere. Probeer jij de digitale stresstest? Of werk je liever eens samen met een slimme robot? En wat dacht je van een wandeling door Leuven zonder ook maar een voet te verplaatsen? Dat ontdek je in de ‘tech expedition’.

Er valt nog veel meer te beleven op and& van 2 tot en met 5 mei in Leuven. Ontdek het volledige programma hier en koop snel je tickets.

Gesponsorde artikelen