Kunstschaatster brengt iconische dansscène uit ‘Wednesday’ naar de schaatsbaan

De populairste serie van dit najaar is zonder twijfel Wednesday op Netflix. Die kwam eind november pas uit, maar groeide in minder dan een maand al uit tot een echte klassieker. Ook op TikTok is de reeks een echte hype. Daar gaat een dansscène al enkele weken viraal en nu heeft die scène ook zijn weg naar de schaatsbaan gevonden. Tijdens het 2023 Russian Figure Skating Championship bracht kunstschaatster Kamila Valieve haar eigen versie ervan.

Bijna niemand had het verwacht, maar toch is de fantasyserie Wednesday uitgegroeid tot een van de populairste Netflixseries van de laatste jaren. Na een periode van 28 dagen behaalde de serie namelijk de tweede plek in de lijst van Engelstalige series, een plek die het een week eerder al overnam van DAHMER. Ook naast het scherm blijft de serie scoren, want de iconische dansscène uit de reeks vindt nu ook zijn weg naar een groot schaatstoernooi.

Wednesday

In Wednesday zien we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeert in te burgeren in de Nevermore Academy. Daar moet ze een kamer delen met andere kinderen met speciale krachten. Maar daarnaast brengt ook de school enkele geheimen met zich mee. En die geheimen gaat Wednesday, op haar eigen manier, proberen oplossen.

De serie bevat heel wat knipogen naar de originele Addams Family-film en er is ook al één scène die viraal gaat op apps als TikTok en Twitter. Dat is dansscène waarin Wednesday het beste van zichzelf geeft op Goo Goo Muck van The Cramps.

Dansscène op het ijs

Fans van de serie doen het dansje nog steeds volop na in video’s, maar daarnaast vindt de choreo ook zijn weg naar andere werelden. Zo is er nu de Russische kunstschaatster, Kamila Valieve, die zich tijdens het slotgala van het 2023 Russian Figure Skating Championship volledig baseerde op de Goo Goo Muck-scène.

Daarvoor verkleedde ze zich ook als Wednesday Addams en hield ze zelfs rekening met de gezichtsuitdrukking van het personage. Ook Thing, de bekende ‘Addams knip’ en de versnelde versie van Lady Gaga’s Bloody Mary maken hun opwachting.

Bekijk de video hier:

Meer
Lees meer...