Left Right
scrollTop top

Kylie en Kendall Jenner weigeren werknemers in Bangladesh te betalen


Kendall Jenner, Kylie Jenner
© Isopix

De jongste Kardashian-zusjes liggen onder vuur omdat ze hun werknemers in Bangladesh niet zouden uitbetalen. Het gaat om de fabrieksmedewerkers die de kleding voor de Kendall + Kylie-kledinglijn produceren.

Een nieuwe week, een nieuw schandaal van de Kardashians. Deze keer gaat het om de zusjes Kendall en Kylie Jenner. Zij zouden de fabrieksmedewerkers die hun kleding maken in Bangladesh, niet uitbetalen.

Bangladesh

De kleren van de kledinglijn van Kendall en Kylie Jenner worden, om de kosten te drukken, gemaakt in een fabriek in Bangladesh. Maar daar worden de werknemers uitgebuit en krijgen ze tegenwoordig zelfs helemaal geen loon.

De kledinglijn Kendall + Kylie is in handen van Global Brands Group. En het is dat bedrijf dat nu beslist heeft om de werknemers niet uit te betalen. De reden? Hun dalende verkoopcijfers door de coronapandemie. Rick Darling, de CEO van Global Brands Group, omschrijft het als volgt: “Door de onvoorspelbaarheid van de situatie, hebben onze retailpartners bestellingen gecanceld en worden de bestaande producten in voorraad, net als de producten die nog in productie zijn, niet verkocht. Daardoor hebben we geen andere optie dan de moeilijke beslissing te maken om alle bestellingen van S/S 2020 te cancellen.”

Sterven van honger

De werknemers, die sowieso al aan een hongerloon werken, niet uitbetalen, kan ernstige gevolgen hebben. Het gaat hier namelijk vaak om mensen die elke cent die ze verdienen nodig hebben om te kunnen overleven. Het loon van deze werknemers afnemen, kan er dus voor zorgen dat ze sterven van de honger.

Een van de werknemers getuigt: “Aan de ingang van de fabriek werd ons verteld dat we naar huis moesten gaan, omdat de fabriek gesloten was door het virus. Toen ze ons dat vertelden, had ik maar 6 dollar (5,30 euro) meer.”

Jenner-zusjes

Hoewel het gaat om een beslissing van Global Brands Group zijn de Jenners-zusjes toch het middelpunt van kritiek. Vooral het feit dat de twee enorm rijk zijn (Kylie is zo bijna een miljardair) en ze nog steeds geld binnenrijven via de kledinglijn, schiet bij velen in het verkeerde keelgat.

Er zijn namelijk mensen, die werken voor de zusjes, die dreigen te overlijden omdat ze geen geld meer hebben om eten te kopen. Daarom roepen mensen via sociale media op om de werknemers uit te betalen. Maar voorlopig is er geen reactie van Kendall en Kylie. Meer nog, reacties over de onbetaalde werkkrachten worden verwijderd op hun socialemediaprofielen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308