Kyra Gantois haalt uit naar ex-vriendin Anuna De Wever die per vrachtschip reist

Anuna De Wever en Kyra Gantois liepen begin vorig jaar nog trots naast elkaar tijdens de klimaatmarsen, maar tegenwoordig kunnen de twee elkaar niet horen of zien. Dat bleek nog maar eens uit een inmiddels verwijderde tweet van Gantois, waarin ze bijzonder kritisch reageerde op de terugkeer van De Wever uit Zuid-Amerika per vrachtschip.

Gisteren raakte bekend dat Anuna De Wever vanuit Zuid-Amerika vertrokken is naar Europa. Het vrachtschip waarmee ze reist, zal aanmeren in de Franse stad Duinkerke.

De Wever en haar entourage zijn van plan om opnieuw actie voeren in ons land. Daarom kozen ze ervoor om niet te wachten op het zeilschip dat hen rond Pasen zou terugbrengen, maar om met een vervuilend vrachtschip naar Europa te reizen. “Het verschil met vliegen is dat die schepen sowieso varen”, luidde de verdediging van Anuna De Wever over haar beslissing.

“Hmm nja zoals ik al zei is het door zo’n dingen dat de geloofwaardigheid van YFC (Youth For Climate, red.) in twijfel wordt getrokken.. spijtig. Het excuus van: ‘anders zijn de kajuiten toch leeg’, is hetzelfde excuus als: ‘ik neem het vliegtuig want het gaat toch’ want ja vliegtuigen vliegen ook sowieso”, schrijft Kyra Gantois in een tweet die intussen verwijderd is.

“Planepoolen”

Eerder haalden de klimaatactivisten van Youth For Climate nog zwaar uit naar Vlaams minister van Klimaat Zuhal Demir (N-VA), omdat die zei dat ze ging “planepoolen” naar de klimaatconferentie in Madrid. Volgens Demir was dat “goed voor onze ecologische voetafdruk”. Dat De Wever nu zelf met een vervuilend vrachtschip reist, stoot bij sommige mensen op kritiek.

Anuna De Wever heeft nog niet gereageerd op de uitlatingen van Gantois.

Gesponsorde artikelen