‘La Casa de Papel’ dropt een bom en een gigantische verrassing in eerste trailer

Het is zover: La Casa de Papel heeft de eerste trailer voor z’n derde seizoen op ons losgelaten. In twee minuten komen we al heel wat te weten: zo moeten El Profesor en co alles uit de kast halen om Rio te bevrijden. Van de jungle naar Firenze: ’t is duidelijk dat El Profesor weer een uitstekend plan en het beste gezelschap nodig zal hebben. En daar hoort ook één immense verrassing bij: Berlin leeft nog!

Het was dé manie van 2018: samen met El Profesor, Rio, Tokyo, Berlin, Denver en co pleegden we de aanslag van de eeuw in La Casa de Papel. In die reeks, onder Engelse titel van Money Heist op Netflix, kregen we opvallend veel sympathie voor de bende van de Profesor.

Vervolg op La Casa de Papel

En nu komt er dus, een jaar na de ontsnapping, een vervolg. In de trailer krijgen we ook al behoorlijk wat informatie. Zo weten we dat Rio wordt ontvoerd, al weten we nog niet door wie. Tokyo, mevrouw Rio, roept de hulp in van El Profesor en hij ziet meteen de ernst van de zaak in. Samen met het oude team zullen ze proberen om Rio vrij te krijgen.

Als we op de beelden van de trailer kunnen afgaan, wordt het een bijzonder intens seizoen van La Casa de Papel. Wie dacht dat El Profesor al zijn trucjes al had uitgeprobeerd bij het overvallen van de nationale bank, heeft het mis. Deze keer wil hij duidelijk militaire operatie-technieken gebruiken.

Berlin

De trailer toont onze favoriete heist-crew aan de slag in Firenze, een al even idyllische achtergrond als in Spanje. Deze keer zullen we de voorbereiding van de volgende tour de force van het team ook mogen meemaken.

Maar het venijn zit ‘m in de staart: hate ‘m or love him, de dood van Berlin was een bijzonder moment in het tweede seizoen van La Casa de Papel. Na de eindcredits krijgen we echter een springlevende Berlin te zien, die schijnbaar ook in Italië aanwezig is. Een flashback uit een vorig leven, of is Berlin uit de doden opgestaan? Binnenkort weten we het.

Het is een bijzonder stukje televisie, La Casa De Papel: onder de Engelse naam Money Heist werd het al snel de meest bekeken Spaanstalige serie ooit op Netflix. De streaminggigant had de oorspronkelijk Spaanse productie opnieuw ingedeeld: reeks één werd in twee opgesplitst. Seizoen drie is dus eigenlijk maar deel twee in Spanje.

Al snel werd duidelijk dat er een derde seizoen van La Casa de Papel zat aan te komen: het publiek kon niet genoeg krijgen van de clevere Profesor. Nu ook zijn oorspronkelijke tegenpool, detective Raquel Murillo, die overstapte naar de kant van de criminelen, hem vervoegt, wordt het alleen maar spannender.

La Casa de Papel keert terug voor het derde seizoen op 19 juli 2019! Neem in tussentijd zeker eens een kijkje op onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen