‘La Casa de Papel’ nodigt Neymar uit om het team te versterken

‘La Casa de Papel’ nodigt Neymar uit om het team te versterken

‘La Casa de Papel’ was een enorme hit. En ook de voetballers van topclub PSG zijn blijkbaar fan van de Netflix-serie. Voor Halloween kwamen PSG-sterren Neymar en Kylian Mbappé in ware ‘La Casa de Papel’-outfit naar de wedstrijd vrijdag, en dat leverde hen meteen een uitnodiging op van het echte team. “Het verzet wil altijd nieuwe leven verwelkomen. Welke naam kies je?”

Onlangs werd bekend gemaakt dat de opnames voor het derde deel van de hitserie La Casa de Papel van start zijn gegaan, en dat was reden genoeg voor de twee goudhaantjes van de Franse voetbalclub Paris Saint Germain, Neymar en Kylian Mbappé, om zich voor Halloween als La Casa de Papel-strijders te verkleden. Voor de wedstrijd tegen Lille van afgelopen vrijdag kwamen de twee supersterren in ware La Casa de Papel-stijl de arena binnen.

Bekijk hieronder hoe Neymar en Mbappé in La Casa de Papel-outfit aankwam in de arena:

De outfits hadden alvast hun effect. PSG won met 2-1 van hun dichtste achtervolger Lille, dat zo na amper twaalf wedstrijden al op elf punten komt te staan, en behield zo z’n perfecte saldo: 36 op 36. De twee Parijse treffers werden, niet toevallig, gescoord door Neymar en Kylian Mbappé.

“Welke naam kies je?”

Het leverde niet alleen leuke beelden op, maar de Braziliaanse dribbelaar kreeg meteen ook een uitnodiging van het echte La Casa de Papel-team. “Neymar, het verzet wilt altijd nieuwe leden verwelkomen”, schreef het Twitteraccount van de Netflix-serie onder een filmpje van de aankomst van de Braziliaan. “Welke naam kies je?” Neymar kreeg meteen de keuze uit vier schuilnamen, net zoals de andere leden vernoemd naar een grote stad, en daarin zat meteen een knipoog naar een mogelijke transfer van de aanvaller.

Neymar kreeg vier opties: Sao Paulo, Parijs, Barcelona of Madrid. Die eerste drie liggen voor de hand. De Braziliaanse superster werd geboren in Mogi das Cruzes, een gemeente van de deelstaat Sao Paulo. Na vier jaar bij het Braziliaanse Santos te hebben gespeeld, trok hij naar Barcelona, waar hij met Messi en Suarez een dodelijk aanvalstrio vormde. Omdat hij bij Barcelona in de schaduw van Messi bleef staan, verhuisde hij met een ophefmakende transfer, en een pak oliegeld, naar Paris Saint Germain.

Madrid

Waarom dan nog de optie Madrid? Het gerucht gaat al een tijdje de ronde dat Real Madrid, de grote concurrent van Barcelona, aan de mouw van de superster trekt. Toen Neymar in 2013 eindelijk naar Europa leek te komen, lag Real Madrid ook al in pole position maar Barcelona trok toen nog aan het langste eind.

In Frankrijk hebben Neymar en co geen noemenswaardige concurrentie, maar in de Champions League wil het tot op heden nog niet lukken voor de Parijzenaren. Dus lijkt Neymar uit te kijken naar een transfer. Real Madrid, dat afgelopen zomer Cristiano Ronaldo zag vertrekken naar Juventus, is op zoek naar een nieuwe superster en ziet Neymar als dé perfecte kandidaat. Vraag is maar of PSG z’n goudhaantje zomaar zal laten vertrekken. Ook wanneer Real Madrid afgelopen zomer wereldkampioen Kylian Mbappé het hof maakte, hield Paris Saint Germain het been stijf.

Eden Hazard

Ook Eden Hazard zou een mogelijkheid zijn om het gat dat Cristiano Ronaldo achterliet te vullen, maar bij Chelsea willen ze voorlopig nog niet van een vertrek van de kleine Belg weten. Real Madrid, dat onlangs z’n trainer aan de deur zette, zou z’n zinnen gezet hebben op Roberto Martinez, de bondscoach van de Rode Duivels. Mochten ze de Spanjaard kunnen aantrekken, zou dat een extra incentive zijn voor Hazard om richting Madrid te trekken.

Gesponsorde artikelen