Laat je barbecue nog even binnen: het gaat dit weekend misschien sneeuwen

Laat je barbecue nog even binnen: het gaat dit weekend misschien sneeuwen

Was je van plan om dit weekend te zonnebaden? Verander je plannen dan maar, want de kans bestaat dat het zaterdag gaat sneeuwen. Dat meldt het KMI. De temperaturen zullen rond het vriespunt liggen en neerslag is niet uitgesloten. Ideale omstandigheden dus voor een maarts sneeuwtapijt.

Goesting in barbecue en gezellige terrasjes? Dan zul je nog even geduld moeten hebben, want tegen het einde van de week gaat het hard regenen en in het weekend liggen de temperaturen rond het nulpunt. Dat meldt het KMI.

Donderdag krijgen we wisselvallig weer met veel zon en hier en daar een bui. Het wordt rond de 5 graden in de Ardennen en ongeveer 10 graden in Vlaanderen. Vrijdag zal het in het hele land regenen.

Zaterdag kans op sneeuw

Zaterdag wordt het flink kouder met zelfs kans op sneeuw, vooral in Vlaanderen. De maxima liggen in vele streken rond het vriespunt. Bovendien waait er een strakke oosten- tot noordoostenwind.

Zondag en maandag wordt het opnieuw droog en zonniger, maar het blijft koud met maxima tot 1 of 2 graden. Dinsdag wordt het opnieuw warmer, maar er is ook een grotere kans op neerslag.

Gesponsorde artikelen