Ook laatste ‘365 Days’-film krijgt rampzalige reviews, maar ‘The Next 365 Days’ is na één dag wel best bekeken film op Netflix

Of we het nu willen toegeven of niet, de afgelopen jaren is er over weinig Netflix-films zo veel gesproken als over 365 Days en de daaropvolgende sequel 365 Days: This Day. Amper 2,5 jaar na de eerste film zit de trilogie er met The Next 365 Days echter al op. En hoewel ook die film weer haast unaniem vernietigende recensies krijgt, is de populariteit er niet minder op geworden. Amper één dag na de release op vrijdag 19 augustus prijkte de Poolse erotische thriller al helemaal bovenaan de lijst met populairste Netflix-films van het moment.

Wie fan is van sterke acteerprestaties, verrassende wendingen, een aaneenhangende verhaallijn, diepzinnige gesprekken, realistische plottwists en dergelijke meer zouden we aanraden om de 365 Days-trilogie te laten voor wat ze is.

Seksscènes

De Poolse Netflix-films hebben andere kwaliteiten en die zijn – laten we er geen doekjes om winden – de seksscènes. Het zou ons niet verbazen als het grootste deel van het budget van de filmtrilogie gegaan is naar het filmen van die steeds vaker voorkomendere seksscènes. Fans van het eerste uur herinneren zich ongetwijfeld nog de minutenlange bootscène uit 365 Days.

Netflix

Bovendien moeten we complimenten geven aan schrijfster Blanka Lipińska, op wiens boeken de films gebaseerd zijn, en de scenaristen van 365 Days: This Day en The Next 365 Days, om de kijkers op dat vlak toch steeds weer te verrassen. Voor realistische, verrassende plotwendingen was er ongetwijfeld onvoldoende tijd over. Fans moesten na de eerste film nochtans meer dan twee jaar wachten op het vervolg 365 Days: This Day. De opnames daarvan moesten door de coronacrisis namelijk meermaals stilgelegd worden. Gelukkig voor de trouwe fans verscheen de derde en laatste film The Next 365 Days niet eens vier maanden na zijn voorganger op Netflix.

The Next 365 Days in 67 landen op kop dag na release

En dat die fans massaal hebben uitgekeken naar de release van The Next 365 Days blijkt uit cijfers van FlixPatrol. Deze website trackt altijd realistisch hoe populair film, series en andere programma’s zijn op de verschillende streamingdiensten en deelt die kijkcijfers ook meteen, in tegenstelling tot de officiële Netflix-cijfers.

Zo kunnen we zien dat The Next 365 Days amper één dag na de release op 19 augustus in 67 van de 93 landen waar Netflix beschikbaar is op nummer 1 stond. Nog een dag later was dat zelfs al gestegen tot 71 landen. België hoort daar overigens ook bij. Ook in alle landen staat de erotische thriller in de top 10.

Mond-tot-mondreclame na 365 Days

Die cijfers zijn best opvallend, want de hype rond 365 Days ontstond eigenlijk pas tijdens de meer dan twee jaar die er moest gewacht worden op 365 Days: This Day. De eerste film uit de trilogie bereikt in totaal namelijk maar de top 10 in 74 landen.

Mond-tot-mondreclame deed echter steeds meer mensen uitkijken naar hoe de avonturen van Massimo (Michele Morrone) en Laura (Anna-Maria Sieklucka) zouden verder gaan. Verhalen – onder andere over de beruchte bootscène – overtuigden heel wat nieuwe fans. Na de release van het langverwachte vervolg – en de toevoeging van Nacho (Simone Susinna) – is het succes dus helemaal niet meer te stoppen.

Meer
Lees meer...