Laatste afvaller ‘De Mol’: “Ik heb gegokt en verloren”

We kennen de drie finalisten van het tiende seizoen van De Mol. Daardoor kennen we natuurlijk ook de laatste afvaller. Emanuelle sneuvelt net voor de finale, maar ze neemt er duidelijk vrede mee. “Ik had nooit verwacht dat ik zo ver zou geraken in dit spel.”

Sven, Uma of Yens, een van hen is de mol. Het is dus niet Emanuelle, die zich met haar vergissingen toch vaak verdacht wist te maken. Net voor de finale naar huis moeten, is natuurlijk heel ondankbaar, maar de immer optimistische Emanuelle kan het goed relativeren.

“Gegokt en verloren”

Emanuelle zette bij de test – waarvan ze al enkele vragen kende – volledig in op één persoon en dat deed haar de das om. “Ik heb gegokt en ik heb verloren. Super, super jammer. Maar ik had er wel vrede mee. Ik had nooit verwacht dat ik zo ver zou geraken in dit spel. Ik stond tegenover heel sterke kandidaten en ik wens hen alle succes. Zoals je in de laatste opdracht ook wel zag, hebben mijn kindjes en man mij met open armen ontvangen dus dat heelde meteen alle wonden.”

Het was voor Emanuelle dan ook een geslaagd parcours. “Ik ben aan dit avontuur begonnen om mijn angsten te overwinnen en uit mijn comfort zone te stappen en dat is 100 procent gelukt.”

The girl with the gun

De Mol Emanuelle
Play4

Emanuelle heeft een duidelijke favoriete opdracht. Dat was de opdracht waarbij ze gekozen werd als meest vertrouwde kandidaat. Dat gaf haar de kans om haar medekandidaten neer te schieten. En daarbij schoot ze de juiste kandidaten neer en liet ze de juiste passeren. “Ik heb mezelf daar echt verbaasd”, klinkt het.

Ze legt haar feilloze strategie van die opdracht verder uit. “Mijn eerste plan was: ik schiet gewoon iedereen neer. Maar daar hadden we natuurlijk niets aan. Dus besloot ik mijn kennis over hen te gebruiken en hoopte ik zo de mol te vinden. Wie gaat er voor zichzelf en dus voor pasvragen? Wie speelt er het vaakst voor de groep? Wie heeft er eerder pasvragen nodig omdat die onzeker is? Wie gunt mij misschien geen pasvragen en kiest daarom voor het geld? En verder vooral een goed buikgevoel zeker? Haha, ik heb mezelf daar ook wel verrast!”

Verdacht door Vlaanderen

Hoewel Emanuelle tegen het einde minder verdacht werd, stond ze aanvankelijk voor veel kijkers bovenaan het lijstje met verdenkingen. En ook de mensen die Emanuelle echt kennen, zagen een potentiële mol in haar. “M’n vrienden en familie dachten dat ik ofwel de winnaar was of de mol. Niet dus.”

Emanuelle volgde ook de theorieën van de kijkers op de voet. “De leukste theorie die ik zag, was dat ze mijn naam konden vormen met de namen van de vorige mollen. Ik bedoel: ‘Waar haal je dat zelfs?'” Daarnaast merkte Emanuelle ook zelf dat ze verdacht over kwam op televisie. “Heel confronterend om jezelf bezig te zien, zo een geklungel! Jezus man! Mijn meeste voorkomende reactie was ‘maar allez Manu meen je dit nu?'”

Once in a lifetime

Emanuelle had alvast de tijd van haar leven. “De Mol was het enige programma waar ik naar keek en elke vijf minuten zei: ‘Ik wil dat ook’. Als een programma zoiets met je doet, dan moet je je kans wagen en ervoor gaan. Ik wou het mafste avontuur van mijn leven beleven. Dat was mijn verwachting. Wat kreeg ik? Het mafste, once in a lifetime, out of this world avontuur en dat maal 10.000.”

Het was natuurlijk een speciaal seizoen waarbij halverwege een nieuwe mol gekozen werd. Dat was dus niet Emanuelle, al had ze graag die rol aangenomen. “Ik was heel graag de mol geweest, dat is de kers op de taart en je bent er zeker van dat je van begin tot het einde erbij bent. Dat maakt de rol van de mol zo gegeerd. Maar ik heb een even maf avontuur gehad als kandidaat.”

De Mol is elke zondag om 19.50 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Wil je graag op de hoogte blijven van alles over De MolWord dan lid van onze Facebookgroep!


 

Meer
Lees meer...