Laatste dagen om je in te schrijven voor Wings For Life! Waar wacht je op?

Laatste dagen om je in te schrijven voor Wings For Life! Waar wacht je op?

Op 4 mei is het zover. Dan loopt de hele wereld als één man op hetzelfde moment voor hetzelfde doel: een remedie vinden tegen ruggenmergletsels. Tienduizenden mensen zullen die dag in 32 landen verspreid over zes continenten aan de start staan van de Wings for Life World Run. Alle opbrengsten gaan naar de Wings For Life Foundation, een stichting die geld inzamelt voor onderzoeksprojecten naar ruggenmergletsels. De Belgische Wings For Life World Run vindt plaats in Ieper en start op de Grote Markt. Het parcours neemt de meer dan 2.000 lopers langs de Menenpoort mee doorheen het prachtige landschap van de West-Vlaamse polders.

Om deel te nemen, hoef je niet de getrainde benen van Frederik Van Lierde of Nafi Thiam te hebben, maar moet je wel de Catcher Car, die bestuurd wordt door Tanja Dexters, voorblijven. Van zodra de Catcher Car je inhaalt, val je uit de race – de finishlijn haalt je dus in.

Onder meer Veronique De Kock, Peter Van de Veire, Kobe Ilsen, Tom Waes en Lieven Verstraete zijn ingeschreven voor deze unieke en internationale run voor het goede doel. Dimitri Vantomme zal zorgen voor entertainment tijdens de presentatie. Wings for Life-ambassadeur Marc Herremans zal de lopers aanmoedigen van aan de zijlijn.

Wereldwijd wordt Wings For Life ondersteunt door bekende gezichten zoals Sebastian Vettel en Lindsey Vonn. En volgende bekende gezichten lopen mee : Mark Webber (Australië) , David Coulthard (VK) Aksel Lund Svidal (Noorwegen), Steve Hooker (Australië), Dan Carter (Nieuw Zeeland), Robbie Naish (USA), Hannes Arch (Oostenrijk) en  Wang Li Ya (Taiwan).

Het hele gebeuren wordt overal ter wereld live uitgezonden.  Op Sporting Telenet kan je Wings for Life volgen op kanaal 207 en op VOO kan je terecht op kanaal 402. De uitzending start om 11.30 uur en eindigt om 17.30 uur.

Louis Talpe nam samen met het Belgische Wings For Life team een clip op waarin hij in sappig West-Vlaams iedereen oproept om mee te lopen. Louis legt uit wat het doel van de race is, namelijk de Catcher Car voor blijven:

Inschrijven voor de wedstrijd kan nog tot 27 april via wingsforlifeworldrun.com. Waar wacht je op?

Gesponsorde artikelen