Laatste seizoen ‘Game of Thrones’ krijgt releasedatum en eerste teaser #ForTheThrone

Laatste seizoen ‘Game of Thrones’ krijgt releasedatum en eerste teaser #ForTheThrone

‘Game of Thrones’ is bijna ten einde. We hebben al enorm lang gewacht op het nieuwe seizoen, maar nu weten we ook hoe veel langer we het nog moeten volhouden. HBO heeft namelijk de releasedatum voor dat laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ bekend gemaakt en dat is wat vroeger dan verwacht. Een echte datum is er nog niet, maar het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ zal te zien zijn vanaf april 2019, een volle twee maanden voor de fans de serie verwachtten.

Game of Thrones: de meest succesvolle reeks sinds The Sopranos of Friends, komt op zijn einde. En dat einde, dat mogen we verwachten in april 2019, dan verschijnt de eerste aflevering van het achtste seizoen van Game Of Thrones. Na zowat een decennium weten we dan wie er het spel der tronen wint, wie er sterft en of de wights opnieuw over de Wall geduwd worden.

Kijk hier naar de teaser van het laatste seizoen van Game of Thrones.

Een echte datum hebben we dus nog niet, maar traditioneel gesproken releaset HBO Game of Thrones in de tweede of derde week van april, 14 of 21 april in dit geval. Dat is enkele maanden vroeger dan oorspronkelijk gedacht, omdat het laatste seizoen ook veel tijd in beslag nam om te filmen. Dan kunnen we ons nog één keer verlekkeren aan een stevige dosis old-school fantasy met echte draken.

Wat we al weten over Game of Thrones.

Het laatste seizoen van Game of Thrones wordt volgens de makers een ongezien spektakel: er komen maar zes afleveringen, maar die zes afleveringen zullen elk wel de lengte van een film hebben. De eerste beelden van het achtste seizoen kan je trouwens hier bekijken.

Welke vragen worden er nog beantwoord in het laatste seizoen van Game of Thrones

Op het spelbord van Game of Thrones blijven niet meer zo veel spelers meer over. Na een eerste poging tot vrede stak Cersei Lannister King’s Landing in brand. Sansa nam enkele heersende beslissingen in verband met het lot van Peter ‘Littlefinger’ Baelish. En Daenerys Targaryen eist de troon op, samen met haar neef/lover Jon Snow. Zij proberen ook het leger wights, dat zich bitter weinig aantrekt van wie er op de ijzeren troon zit, tegen te houden.

Wie blijft er leven? Wie gaat er dood: we krijgen antwoord in mei van volgend jaar. Tijd voor een marathon. (Game of Thrones is trouwens niet de serie met het meeste aantal doden. Dat is deze reeks.)

#ForTheThrone

Dat nieuwe seizoen lijkt volledig te gaan draaien rond de Iron Throne. Want in verschillende tweets en video’s wordt er verwezen naar een aantal sleutelscènes uit de vorige seizoenen van de serie, en dat allemaal onder de noemer ‘For The Throne’. Hebben de gekozen scènes een betekenis? HBO uploadde ze alvast niet chronologisch. Zit er een geheime betekenis achter de filmpjes? Kijk nog eens naar een aantal van de meest iconische scènes uit de serie en oordeel zelf!

“Not a Queen, a Khaleesi”

“The Purple Wedding”

“Jon Snow’s Resurrection”

“Hold the Door”

“The Red Wedding”

“Battle of the Bastards”

“Winter is here”

“Bring me his head”

“The North Remembers”

“Hardhome”

“Tyrion and Tywin”

Gesponsorde artikelen