Laatste seizoen ‘Riverdale’ vanaf nu wekelijks te zien op Netflix

Riverdale is sinds 2017 een vaste waarde tussen andere populaire series op Netflix. Nu, zes jaar later, loopt de serie op zijn einde. Dat werd al even geleden bekendgemaakt. Het zevende seizoen is vanaf nu elke donderdag te zien op de streamingdienst.

Wat begon als een geheimzinnige spannende tienerserie in 2017, is uitgebloeid tot een fantasy/horrorserie met meerdere hoeken af. Riverdale koos er meerdere keren voor om het verhaal 180 graden te draaien om zo niet in één bepaald genre te passen. Leuke uitdaging, maar dat zorgde er ook voor dat fans en kijkers de serie al snel chaotisch en over the top vonden.

Toch is Riverdale nu al toe aan zijn zevende seizoen, wat ook het laatste zal zijn. En dat seizoen is vanaf vandaag, donderdag 30 maart, wekelijks te zien op Netflix. Dat zal ervoor zorgen dat de allerlaatste aflevering deze zomer verschijnt.

Riverdale

Dit jaar komt er een einde aan een van de langstlopende tienerseries van het moment. Het zevende seizoen van Riverdale wordt het laatste en sinds gisteren, 29 maart, zijn de afleveringen wekelijks te zien op The CW. Die afleveringen verschijnen altijd één dag later bij ons op Netflix.

Hoewel Riverdale als een veelbelovende serie begon, zijn zowel fans als acteurs niet ontevreden met het einde van de serie. Terwijl het eerste seizoen van Riverdale nog focuste op de tienerdrama en een mysterieuze moordzaak, gingen de seizoenen die volgden alle kanten uit. Zo was er ineens sprake van buitenaards leven en kregen sommige personages zelfs superkrachten.

Seizoen 7

In het vorige seizoen zagen kijkers hoe de personages na een explosie in een alternatief universum terechtkwamen. Dat zorgde er ook meteen voor dat Archie (KJ Apa), Jughead (Cole Sprouse), Betty (Lili Reinhart) en Cheryl (Madelaine Petsch) magische krachten kregen. En daar zal dit seizoen ook op verdergaan.

De eerste aflevering van seizoen 7 neemt de kijker alvast opnieuw mee in een soort tijdreis naar de jaren ’50. Daar is Jughead de enige die zich nog iets herinnert van hun leven. De rest heeft geheugenverlies en beweegt zich door de geschiedenis als echte tieners uit die tijd.

Riverdale seizoen 7 is elke donderdag op Netflix te zien.

Meer
Lees meer...