Laatste seizoen van Game of Thrones zou wel eens lang op zich kunnen laten wachten

Laatste seizoen van Game of Thrones zou wel eens lang op zich kunnen laten wachten

Het zevende seizoen van ‘Game of Thrones’ komt dichterbij, en HBO heeft daarom wat meer duidelijkheid geschept over een aantal zaken. Zo bevestigen ze dat het achtste seizoen misschien wel nog langer uitgesteld zou worden dan eerst gedacht en ze willen het enthousiasme over de spin-offs ook wat temperen. Verwacht je dit seizoen ook niet aan langere afleveringen. Al starten we het nieuwe seizoen wel met eentje van net geen uur.

De première van seizoen zeven van Game of Thrones nadert en dat maakt iedereen toch een beetje nerveuzer. Fans hebben dan ook ietsje langer moeten wachten op het nieuwe seizoen dan ze gewend zijn. Geen start in april, zoals de voorbije zes seizoenen. Het nieuwe seizoen zal pas midden juli te zien zijn.

En HBO heeft slecht nieuws, want het achtste en onherroepelijk laatste seizoen zou wel eens nog langer op zich kunnen laten wachten. Dat bevestigde Casey Bloys, de programmatiedirecteur van HBO, aan Entertainment Weekly. Een première in 2019 wordt zelfs niet meer uitgesloten. “Weiss en Benioff (de showrunners, red.) moeten alle afleveringen nog schrijven, en dan ook nog de productie plannen”, stelt Bloys. “Eenmaal ze verder zijn in het schrijfproces zullen we een beter beeld hebben op wanneer we de serie op tv kunnen verwachten.”

Langere afleveringen?

Dat laatste seizoen zal ook maar zes afleveringen tellen. Vier minder dan de gewoonlijke tien. Ook het komende zevende seizoen zal met zeven afleveringen er minder tellen dan de voorbije seizoenen. Er werd gespeculeerd dat dat zou worden opgevangen door langere afleveringen te maken, maar dat lijkt niet te kloppen.

De première van seizoen zeven zal wel 58 minuten tellen, maar dat is niet opvallend veel langer dan de voorbije jaren. In het verleden waren drie openingsafleveringen al langer, drie premières waren dan weer net korter. De finale, de laatste aflevering van het seizoen, zal naar gewoonte weer heel lang zijn, met een looptijd van meer dan een uur.

“De lat ligt hoog”

Minder afleveringen, seizoen acht mogelijks uitgesteld, … Alleen maar ‘slecht’ nieuws over Game of Thrones de laatste tijd. Maar we kunnen ons toch nog optrekken aan de vijf prequels waaraan HBO aan het werken is. Al wil Bloys dat enthousiasme wel wat temperen. “Ik wil die prequels toch even in hun context plaatsen”, zegt hij. “We zijn bezig aan vijf spin-offs, inderdaad. Maar dat wil niet zeggen dat we vijf nieuwe shows gaan maken. Benioff en Weiss hebben de lat zo hoog gelegd met Game of Thrones. Ik hoop dat er al één prequel tussen zit die in die voetsporen kan treden.”

En op die prequels zouden we ook wel eens lang kunnen wachten. “We willen nu Game of Thrones zo goed mogelijk maken. Dan zullen we pas naar de scripts van de prequels kijken”, legt Bloys uit. “Als er al een van de scripts wordt uitgewerkt, dan zal dat pas geruime tijd na de finale van seizoen acht op tv verschijnen.” Het is altijd leuk om personages uit de originele reeks ook in de spin-offs te zien, maar dat zal nu niet gebeuren. Het gaat duidelijk om prequels, dus we zullen geen oude bekenden zien, zegt Bloys.

Maar de programmadirecteur heeft ook goed nieuws voor ons. Hij heeft de première van seizoen zeven al gezien, en hij is enorm onder de indruk. “Ik wil het niet te veel bewieroken, maar ik kan me niet inbeelden dat iemand teleurgesteld zal zijn in dit seizoen. Het is echt fenomenaal!” Alsof we al niet genoeg uitkeken naar het zevende seizoen!

Gesponsorde artikelen