Lachen: deze zesjarige gelooft niet meer in de kerstman, en wij willen hem nu graag een zaalshow geven

Lachen: deze zesjarige gelooft niet meer in de kerstman, en wij willen hem nu graag een zaalshow geven

Vanavond stoppen duizenden kinderen een briefje in hun schoen in de hoop Sinterklaas te overtuigen om hen toch maar die playmobilset, go-kart of glitterpony te brengen. En dan heb je kinderen die helemaal niet meer in de Sint geloven. Of in de Verenigde Staten, waar de kersthype alweer op gang is gekomen, zesjarigen die niet meer in de kerstman geloven. 

Wat doe je als je in de klas een briefje aan de Kerstman moet schrijven, maar je gelooft er eigenlijk helemaal niks van, van die dikke goeierd die pakjes door de schoorsteen laat vallen? Tja, dan haal je je meest cynische, wereldwijze stem naar boven en schrijf je dat aan de ‘Kerstman’. Lees zelf maar.

“Liefste Kerstman”, begint de zesjarige skepticus. “Kerstman, ik doe dit enkel voor de juf. Ik weet dat je geen stoute kindjes-lijst hebt. En dat er geen goede-kindjes-lijst hebt en geen leven. Jij weet niet hoeveel problemen ik heb gehad in mijn leven. Bye.” Wow. Heavy. Maar je kan natuurlijk niet gewoon eindigen met ‘bye’. “Veel liefde. Ik vertel je mijn naam niet.” Boom. Mic drop. Heeft er iemand wat aloë vera zodat de Kerstman van deze burn kan bekomen?

De mama van de zesjarige retoricus, Sarah McCammon, is journaliste bij de National Public Radio in de Verenigde Staten, en verzekerde haar volgers intussen wel dat de ‘problemen’ waar haar zoontje over spreekt, niet zo ernstig zijn. “Hij bedoelt dat hij ruzie had met z’n broertje”, volgens McCammon.

Kijk uit, Kerstman. De zesjarigen zijn niet meer wat ze geweest zijn.

Gesponsorde artikelen