Left Right
scrollTop top

Ladies, twee keer nadenken voor je knoflook steekt waar het niet hoort


Ladies, twee keer nadenken voor je knoflook steekt waar het niet hoort

Iedereen die al eens een vaginale schimmelinfectie heeft gehad, kan ervan meespreken: het is een gedoe. Een kleine hormonale disbalans en er ontstaat een ware revolutie onder je riem. Krabben, jeuk en irritaties zouden volgens sommige vrouwen minderen door knoflook aan te brengen. Maar blijkbaar wordt dat helemaal niet aangeraden. 

Eens je een vaginale infectie hebt gehad, herken meteen de waarschuwingssignalen: jeuk, vaginale afscheiding, irritaties, … Heel lastig. Voor je naar de dokter gaat, zoeken enkelen onder ons eerst op wat ze zelf kunnen doen. Bij het googelen worden heel wat producten voorgesteld bij ‘shopping’, maar dat blijkt niet interessant genoeg te zijn. Sommige vrouwen graven dieper en kiezen voor zogenaamde wondermiddelen die in de kast staan. Zoals de titel het al verklapte, veel vrouwen brengen knoflook aan om vaginale infecties te behandelen.

Knoflook geneest niet

Volgens Health.com geneest knoflook niet. Gynaecoloog Lauren Streicher waarschuwt dat knoflook geen remedie is en vaginale schimmelinfecties helemaal niet geneest. Knoflook heeft misschien wel een anti-microbieel effect, toch is er nog geen onderzoek gedaan naar vaginale infecties behandelen met knoflook. “Het is belachelijk … Geen enkele dokter zou het gebruik van knoflook op de vagina aanbevelen,” zegt Dr Streicher. Hij herhaalt dat vrouwen langs de dokter moeten gaan bij blijvende jeuk. “Het is niet omdat je de last wegwerkt, dat je genezen bent.”

De gynaecoloog begrijpt volledig dat vrouwen sneller grijpen naar natuurlijke remedies om de pijn te verlichten. Hij waarschuwt wel dat het beter is om langs een specialist te gaan voor een goede diagnose.

Verschillende vormen

Een vaginale infectie wordt geproduceerd door een schimmel waar vrouwen erg gevoelig aan zijn. Het is een grote pech die elke vrouw makkelijk kan krijgen door strakke kleding, stress, de pil, vermoeidheid, maandstonden of via seks.

Er bestaan verschillende soorten irritaties dus je moet goed weten wat je hebt vooraleer je het behandelt. Een vaginale schimmelinfectie is bijvoorbeeld niet hetzelfde als een bacteriële vaginose. Beide hebben soortgelijke symptomen maar zijn toch verschillend: in het eerste geval verlies je vocht dat dik, witachtig en reukloos is, terwijl bij bacteriële vaginose het verlies gepaard gaat met een karakteristieke geur. Twee verschillende dingen die niet op eenzelfde manier genezen.

iStock

Knofloof in de pot

Het is veel makkelijker om te grijpen naar een natuurlijk product dat in je kast zit, maar toch zou je van de knoflook moeten afblijven. Bij deze ben je gewaarschuwd: bij een infectie of irritatie laat je Google met rust en ga je naar de dokter.

Knoflook gaat in je pot, niet in je vagina.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658