Left Right
scrollTop top

‘Lady Truckers’: nieuwe chauffeur Karolien doet deze week intrede


Lady truckers Karolien
© VTM 2

Tientonners laden, het helse verkeer trotseren, op tijd hun lading lossen: in de nieuwe realityreeks Lady Truckers op VTM 2 staan straffe vrouwelijke chauffeurs hun mannetje in de stoere truckerswereld. In aflevering 1 maakten we alvast kennis met de eerste 5 chauffeurs. Op dinsdag 8 september volgt Lady Truckers een nieuw gezicht: de 33-jarige Karolien uit Borgloon. “Ik ben altijd heel vrouwelijk geweest. Alles is roze, dat is waar iedereen me aan herkent”, geeft ze alvast mee.

Karolien werkt al 15 jaar als truckchauffeur. Haar bijnaam ‘De Ontdekker’ is niet toevallig. Ze probeert graag nieuwe dingen en werd door haar baas uitgekozen om een nieuwe vrachtwagen uit te testen. Het gaat om een voertuig zonder buitenspiegels en met een geavanceerde cruise control. Voor wie al jaren iets anders gewoon is, is dat toch even wennen, maar Karolien heeft er wel lol in. “Allez dat wordt ge toch niet gewoon dat uwe camion direct optrekt als ge nog op een rondpunt bent”, reageert ze.

(Boer zkt Vrouw – Home Sweet Home: speeddates, 5 favorieten blijven al logeren op boerderij.)

Verder in de aflevering

VTM 2

Daarnaast ontwaakt de ervaren Edith in Frankrijk en neemt even de tijd voor een koffie, een ochtendwandeling en een douche. “Altijd met teenslippers in de douche, want je weet nooit wie je voorganger was”, grapt ze. Edith is onderweg naar Italië met een koelwagen vol tomaten. Via de Mont Blanctunnel rijdt ze Italië binnen. Op weg naar een goed adresje om te gaan eten volgt ze per grote uitzondering haar gps. Ze mist een afslag en rijdt zich vast op een rondpunt. Dan maar met veel gevloek en getier terug achteruit! Edith: “Dat kutwijf van een gps! Gewoon efkes achteruit een rondpunt op. You stupid woman.”

Shana mag dan weer naar Parijs met een bak vol slachtafval van kip. Ze bereidt haar reis goed voor, maar eens aan de peage loopt het mis. Gelukkig kruist Shana onderweg wel haar vriend, die ook trucker is. De twee maken op de parking tijd voor een vlugge pitstop. “Eerst kreeg ik commentaar omdat ik een vrouw ben, nu omdat ik een lief heb dat 10 jaar jonger is”, zegt ze.

“Kindje en camion”

VTM 2

Voor Ulrycke geldt deze aflevering weer ‘time is money’. Ze rijdt haar rijtijd tot de laatste seconde op. Wanneer een collega met één van haar trucks onder een te laag hangende brug rijdt, maakt ze van haar pauze gebruik om de schade te herstellen. Een truck van haar met kapotte lampen: dat is uitgesloten. Terwijl haar bedrijf in volle groei is, ging het Ulrycke privé minder voor de wind. “Huisje, tuintje, kindje is verloren gegaan. Nu is het alleen nog kindje en de camion”, moppert ze.

Nachtraaf Caroline moet een grote lading cacao lossen. 18 paletten van meer dan 1.000 kilo per pallet. Het elektrische transpallet weigert echter dienst. En dat zal niet de laatste keer zijn die nacht. “Als ik dat met de hand los, is mijn rug morgen gebroken”, stelt ze. Ze moet haar lading dan ook noodgedwongen achterlaten. Als dat maar goed afloopt!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810