Lanceringsdatum van Samsung Galaxy S9 is bekend, maar wat mogen we verwachten?

De Samsung Galaxy S9 en S9+ zouden binnen minder dan twee maanden in de winkel liggen. Dat blijkt uit betrouwbare bronnen op basis van officiële informatie. Toch is er nog niet veel bekend over het nieuwe toptoestel. Moeten we weinig nieuwigheden verwachten of weet Samsung nog te verrassen?

Op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, dat begint op 26 februari, zal Samsung zijn nieuwste topmodellen S9 en S9+ voorstellen aan het grote publiek. Als we ons mogen baseren op de voorgaande jaren lijken pre-orders te starten op 1 maart en zal het toestel rond 16 maart in de winkels liggen.

Hoewel die lanceringsdatum niet meer ver af is, is er nog niet zoveel bekend over de S9 en S9+. In tegenstelling tot de voorgaande jaren lijkt Samsung er dus in te slagen om zijn bedrijfsgeheimen wel binnenkamers te houden.

Kleine update ten opzichte van S8?

Andere volgers denken dan weer dat er weinig nieuws is omdat er gewoon weinig te vertellen valt over de S9. Zij verwachten maar een kleine update ten opzichte van de succesvolle S8.

Een van de zaken die zeker een update zal krijgen in Bixby. Deze AI assistent moest de tegenhanger worden van Siri op de iPhone, maar kon de verwachtingen nog niet waarmaken. Zo was er bij de lancering van de S8 alleen een Koreaanse versie beschikbaar.

Lay-out en camera

Wat het uitzicht betreft, lijkt het bijna zeker dat de S9 niet veel zal verschillen van zijn voorganger. Alleen de vingerprintscanner zou deze keer wel onder de camera zitten in plaats van ernaast. Die keuze kreeg vorig jaar veel kritiek omdat veel gebruikers zo nogal vaak met hun vinger op hun cameralens zaten en die vuil maakten.

Over die camera zelf is nog niet veel geweten. De meeste volgers gaan ervan uit dat de S9+ deze keer een dual camera krijgt. Ook op andere vlakken zou de camera een grote update krijgen. Dat is ook nodig want de camera van de nieuwste iPhone maakte indruk in veel onafhankelijke testen.

En verder?

Minder hoge verwachtingen zijn er voor de batterij en het geheugen. Doordat het scherm even groot blijft, lijkt het waarschijnlijk dat Samsung ook de capaciteit van zijn batterij zal behouden.

Over het geheugen zijn er vage geruchten dat het opgetrokken zou worden tot 512 GB, maar de meeste kenners verwachten dezelfde keuze als bij de S8.

Meer
Lees meer...