Last van een kater? Hier zijn 5 manieren om er snel van af te geraken

Last van een kater? Hier zijn 5 manieren om er snel van af te geraken

Na een avondje stappen volgt de dag nadien vaak het ultieme verdict: een kater. Wie te veel alcohol gedronken heeft, krijgt last van symptomen zoals hoofdpijn, overgeven, etc. Je wil er liefst zo snel mogelijk van af geraken. Hier zijn vijf manieren waarop dat misschien lukt.

Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus je overweegt de avond voordien misschien best of je nog een drankje bestelt of inschenkt. Maar als het dan toch te laat is, kan je de volgende dingen eens proberen …

Eet vettig voedsel

iStock

Dit klinkt alvast aantrekkelijk, maar je hebt er wellicht geen zin wanneer je kotsmisselijk bent. Daarom is dit vooral een preventieve maatregel. Een stevige hamburger of een pak friet irriteert de maag, maar zorgt er ook voor dat minder alcohol geabsorbeerd wordt. Een fondke leggen, zoals ze in de volksmond zeggen. Doe dit natuurlijk niet iedere dag, want gezond is het niet.

Water drinken … veel water

iStock
Wanneer je een kater hebt, betekent dit vaak dat je lichaam hydratatie nodig heeft. Hoe gek het ook klinkt: door veel alcohol te drinken, droog je uit. Natuurlijk drink je sowieso best twee tot drie liter water per dag, maar met een kater wordt dat nog belangrijker.

Fysieke inspanningen

iStock
In bed blijven liggen is geen oplossing. Oefeningen en fysieke inspanningen worden aangeraden als je sneller van een kater verlost wil worden. Door bezig te zijn heb je ook geen tijd meer om na te denken over hoe slecht je jezelf wel voelt. Je kunt je kater dus letterlijk of figuurlijk uitzweten, aan jou de keuze. Al zijn er ook wetenschappers die dit een fabeltje noemen. Wat je ook doet, veel water drinken blijft de boodschap.

Citroenen

iStock

De kans is klein dat je zo nu en dan eens een stukje citroen opeet. Bij een kater kan het gele, zure fruit plots wel nuttig worden:

  • Warm een beetje water op
  • Pers een citroen uit
  • Breng op smaak met een beetje honing

Yoghurt

iStock

Zegt vettig eten je niks, dan is er gelukkig een eenvoudiger alternatief: een lichte yoghurt. In de meeste koelkasten staat er wel eentje klaar, en anders is het een goed idee om altijd een paar potjes in voorraad te hebben. Zo heb je er eentje bij de hand wanneer een kater toeslaat. Yoghurt zou goed zijn voor de spijsvertering en zo misselijkheid tegengaan.

Gesponsorde artikelen