Last van een middagdipje? Deze 5 tips geven je zeker een opkikker

Je bent op kantoor en de klok tikt drie uur in de namiddag. Een héél moeilijk moment om je hoofd boven water te houden, zoals je waarschijnlijk zelf wel weet. Al snel grijp je naar een sterke koffie en iets lekker zoets, wat eigenlijk dat slaperige gevoel nog eens versterkt. Maar dat willen we niet natuurlijk! Klinkt dit als dagelijkse kost voor jou? Lees dan zeker verder en ontdek in dit artikel hoe je jouw middagdipje kan overwinnen.

Een middagdipje komt voor bij een daling in je suikerspiegel. Dat zorgt ervoor dat je energiepeil op een laag pitje staat en je concentratie ver te zoeken is. In het perfecte scenario is voorkomen beter dan genezen, maar af en toe is er geen ontkomen aan. Dan rijst er natuurlijk de vraag wat je moet doen om jezelf terug een boost te geven.

1. Hydrateren, hydrateren, hydrateren

De hele dag door hydrateren is dé manier om je concentratievermogen scherp te houden. Het gebeurt wel eens dat je ’s middags last krijgt van hoofdpijn of plots een duizeling hebt. Heel vaak is de oplossing een glas water drinken. Plaats elke dag een flesje water op je bureau en maak het jezelf eigen om gedurende de dag door af en toe eens van je water te nippen. Je zal versteld staan van het verschil, and yes it’s as simple as that.

2. Verwen jezelf met QIQO

Dat je nood hebt aan wat cafeïne in de namiddag is meer dan normaal. Daarvoor zijn er wel tientallen drankjes die je een oppepper kunnen geven, maar misschien heb je geen zin in de zoveelste koffie of een ongezonde frisdrank? Probeer zeker eens het gloednieuwe drankje van QIQO. Naast een lekkere fruitige smaak die op thee lijkt, geeft het dezelfde boost als koffie. Het wordt zelfs nog beter: dit energiegevend warm drankje is 100% natuurlijk en bevat 0% suiker. Bovendien bevat het de vitamines C en B en verschillende antioxidanten die je lichaam beschermen. Breng de namiddag dus door met dit heerlijke en gezonde suikervrije drankje en krijg een positieve energieboost.

3. Move those legs

Na enkele uren op je stoel heb je het wel eventjes gehad. Dat je geen tijd hebt om een uurtje te gaan sporten spreekt voor zich, maar even een frisse neus halen kan al wonderen doen. Doe jezelf een plezier en strek af en toe eens de beentjes. Je energiepeil zal direct de lucht in gaan. Een goede bloedcirculatie is het begin van een hoger energiepeil, een goede ademhaling en minder koude voetjes.

4. Gezonde tussendoortjes

Een welverdiende namiddagsnack, wie lust dat nu niet? Naast regelmatig drinken, is het ook belangrijk dat je lichaam voldoende voeding binnenkrijgt. Ontbijt, lunch en avondeten zijn het begin van een gezond eetpatroon, maar daar stopt het niet. Tussendoortjes zijn even belangrijk, dus wees je bewust van wat je eet. Er zijn ontzettend veel lekkere en tegelijkertijd gezonde snacks die zeker in de smaak zullen vallen. Geen inspiratie? Hier enkele toppers: yoghurt met schijfjes banaan en noten, rijstwafels met wat pindakaas en bosbessen of rauwe groenten met een dipsausje. Bij nood aan extra ideeën, kan je hier terecht.

5. Kracht van positief denken

Zodra je begint te geeuwen of een vermoeidheidsdipje voelt aankomen, denk dan aan iets waar je gelukkig van wordt. Een positieve gedachtegang zorgt ervoor dat je je beter voelt en maakt je optimistisch. Helemaal goed dus om die namiddag door te komen. Drie dingen opnoemen die je gelukkig maken, zouden zelfs je geluksgevoel vergroten. Hop hop, begin maar al eens na te denken, want de namiddag nadert!

Hopelijk voel je je al een stukje beter na het lezen van dit artikel? Onthoud deze tips alvast om toekomstige middagdipjes door te komen. Benieuwd om QIQO te proeven? Bestel dan een proevertje (2 QIQO’s) voor slechts 1 euro via deze link.

Meer
Lees meer...