“Laten we het Amerikaanse vasteland reduceren tot as en duisternis”

“Laten we het Amerikaanse vasteland reduceren tot as en duisternis”

Noord-Korea heeft nu effectief gedreigd nucleaire wapens te gebruiken tegen Japan en de Verenigde Staten.

Noord-Korea reageerde daarmee op de nieuwe sancties die deze week zijn goedgekeurd door de VN-Veiligheidsraad. (Lees: Amerikanen halen slag niet thuis: wel nieuwe sancties tegen Noord-Korea, maar geen al te strenge)

“Laten we het Amerikaanse vasteland reduceren tot as en duisternis”, aldus het comité dat gaat over de buitenlandse betrekkingen van Pyongyang. “Laten we onze wrok uiten door alle vergeldingsmiddelen te mobiliseren die tot dusver zijn voorbereid.”

Japan en Juche

Ook Japan kreeg in de via staatspersbureau KCNA verspreide verklaring de volle laag. “De vier eilanden van de archipel zouden tot zinken moeten worden gebracht met de kernbom van Juche”, aldus het comité. Juche is de staatsideologie van Noord-Korea, een “creative” ontwikkeling’ aan het marxisme-leninisme waarbij De Grote Leider wordt beschouwd als een godheid, en de volkspartij als de link tussen mens en godheid. Juche zelf leidt in praktijk tot totale gehoorzaamheid aan de Grote Leider.

Pyongyang roept ook op tot de ontbinding van de VN- veiligheidsraad, dat het een “hulpmiddel van het kwaad” noemt en die “is samengesteld uit landen die op de loonlijst van aartsvijand VS staan”.

Gesponsorde artikelen