Laura Groeseneken kent tegenstanders in halve finale Eurovisiesongfestival … en maakt artiestennaam bekend

Laura Groeseneken kent tegenstanders in halve finale Eurovisiesongfestival … en maakt artiestennaam bekend

Wie België in de halve finale van het Eurovisiesongfestival wil zien optreden, moet dinsdag 8 mei vrijhouden in zijn agenda. Dan probeert de Belgische Laura Groeseneken zich in Lissabon te plaatsen voor de finale op zaterdag 12 mei. Dat doet ze onder haar artiestennaam Sennek.

Dat Laura Groeseneken België zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Lissabon was al enkele maanden bekend, maar nu weten we ook wanneer we haar precies aan het werk zullen zien. De loting deelde de Leuvense zangeres onder in de eerste halve finale, op dinsdag 8 mei. Daarin zal ze zingen in het eerste deel, de exacte plaats wordt later bepaald.

“In de eerste halve finale, een goede plek. Wie doorstoot naar de finale, heeft erna wat meer tijd om zich voor te bereiden op de finale”, reageert Peter Van de Veire op de loting die hij samen met Laura Groeseneken volgde. “Het enige nadeel van die eerste halve finale is dat er één land meer in meedoet dan in de tweede halve finale.”

Nadelen en voordelen

Door uitgeloot te worden in de eerste halve finale ontloopt België enkele landen die het de laatste jaren vaak goed doen op het Eurovisiesongfestival, zoals Denemarken, Australië, Noorwegen, Zweden, Oekraïne en Rusland.

Een nadeel is dan weer dat landen die vaak veel punten geven aan België dit jaar in de eerste halve finale niet mogen stemmen op Laura. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Nederland, Frankrijk, Polen, Australië en Denemarken. Als België de finale weet te halen op 12 mei mag gelukkig wel ieder land stemmen.

Laura Groeseneken wordt Sennek

Naast de tegenstanders, maakte de VRT vandaag ook bekend onder welke artiestennaam Laura Groeseneken naar Lissabon trekt. De zangeres kiest daarbij voor Sennek, een naam waaronder ze al enkele jaren muziek maakt.

“Ik koos die naam omdat hij een tikkeltje mysterieus klinkt. En de naam heeft ook een persoonlijke toets: hij komt van mijn achternaam Groeseneken”, legt de zangeres uit aan de VRT. Met welk nummer Sennek zal optreden, is nog niet bekend, al lichtte ze recent wel een tipje van de sluier op.

De volledige loting:

Gesponsorde artikelen