Laura Groeseneken, onze inzending voor het Eurovisiesongfestival, geeft eerste hints over haar liedje

Laura Groeseneken, onze inzending voor het Eurovisiesongfestival, geeft eerste hints over haar liedje

Het nummer waarmee Laura Groeseneken België zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival begin mei in Lissabon is gekozen. Dat liet de zangeres weten aan Eurovisie-fanclub OGAE Belgium. Veel details wou de zangeres wel nog niet prijsgeven over dat lied, behalve dat we ons aan iets speciaals mogen verwachten “want buitenbeentjes winnen meestal”.

De VRT verraste eind september door de relatief onbekende zangeres Laura Groeseneken aan te duiden voor het Eurovisiesongfestival. Sindsdien werkt de Leuvense aan het nummer dat ze begin mei zal brengen in Lissabon in Portugal.

Volledig zelf geschreven

Ondertussen is het lied gekozen en het is volledig geschreven en gecomponeerd door haarzelf. Het nummer bezorgt de zangeres naar eigen zeggen kippenvel.

Toch blijft het voor de fans een groot mysterie hoe de Belgische inzending zal klinken. Laura Groeseneken bewees in het verleden al dat ze verschillende stijlen aankan, maar voor het Eurovisiesongfestival koos ze naar eigen zeggen voor een popnummer.

Mysterieus popnummer

Laura omschrijft haar lied als een beetje mysterieus, niet meteen in één bepaald hokje te steken en ook niet typisch voor het Eurovisiesongfestival. Maar ze gelooft er wel rotsvast in want “buitenbeentjes winnen meestal“.

Aan zelfvertrouwen geen gebrek dus bij de 27-jarige zangeres. “Ik ga naar het Eurovisiesongfestival om te winnen, anders moet je niet deelnemen”, zegt ze overtuigend.

Wanneer het nummer voorgesteld wordt aan het publiek wou ze niet kwijt. De ultieme deadline voor de organisatie is 12 maart, dus we moeten nog maximum anderhalve maand wachten.

Gesponsorde artikelen