Wie is Lauren Versnick uit ‘De Slimste Mens’ en waar kan je haar van kennen?

Lauren Versnick De Slimste Mens Ter Wereld
VIER

Een nieuwe aflevering van De Slimste Mens Ter Wereld, betekent veel. Maar het betekent vooral: een nieuwe kandidaat in het linkerzeteltje op het podium. Vandaag waagt de 25-jarige Lauren Versnick haar kans. Zegt die naam je niks? Haar gezicht zal vast en zeker wel een belletje doen rinkelen!

De meest recente Slimste Mens-kandidaat heeft een gezicht dat je misschien wel al eens hebt zien voorbijkomen. We geven je even een tip: het is een mooi gezicht. En da’s maar best ook, want Lauren Versnick heeft van haar lichaam haar job gemaakt. De 25-jarige schone is namelijk model, actrice en producent.

Modellenwerk

Lauren Versnick begon haar carrière in de media als model. Ze poseerde onder andere voor de collecties van lingeriemerk Marie Jo, de kledingmerken Essentiel Antwerp en CKS en de juwelenontwerper Louis Reichman.

Op het grote scherm

Versnick is ondertussen ook in bewegende beelden te bewonderen. De afgelopen maanden was ze bijvoorbeeld te zien in de VTM-reeks Studio Tarara. De nostalgiereeks vertelt het verhaal achter de schermen bij de sketchshow Studio Tarara. Lauren Versnick speelt Babs, de kleedster die eigenlijk veel liever zélf actrice zou zijn.

Naast je televisiescherm, zal de jonge actrice vanaf december ook in de bioscoop te spotten zijn. Ze speelt namelijk mee in de tweede film van Nachtwacht, die als jongerenserie op Ketnet ontstond. In Nachtwacht: Het Duistere Hart kruipt Lauren Versnick in de huid van een elfje.

Op één knie

Versnick verschijnt ook vaak achter de schermen van televisieprogramma’s. Zo werkte ze als producent mee aan het tweede seizoen van de Emmy-winnende reeks Hoe Zal Ik Het Zeggen?. Daar haalde ze meer dan een loon binnen, want begin dit jaar verscheen ze aan de arm van presentator Jens Dendoncker op de uitreiking van de Mia’s.

De twee zijn nog steeds smoorverliefd en hij ging zelfs al voor haar op één knie. Nee, niet om haar ten huwelijk te vragen. Nadat het duo de Code Van Coppens gekraakt had, ging Jens Dendoncker door de knieën om te vragen of “zijn” Lauren met hem nog vaker banken wou overvallen.

De Slimste Mens Ter Wereld

Lauren Versnick is niet de eerste mediapersoonlijkheid in haar familie. Ze is namelijk de dochter van ex-Miss België en televisiepersoonlijkheid Lynn Wesenbeek. Voor de Slimste Mens-kenners onder ons: ja, die heeft ook al ooit deelgenomen aan de quiz!

Wezenbeek belandde in 2015 op de kandidatenbank van De Slimste Mens Ter Wereld. Ze hield het drie afleveringen vol en werd in de finale naar huis gespeeld door muzikant Jan Paternoster. Dat jaar ging Tom Waes met de eindoverwinning naar huis.

Voor de nóg oplettendere lezers onder jullie: ja, het klopt! Jens Dendoncker zat ook al in de zeteltjes van Erik Van Looy! Hij waagde zijn kans in 2017 en hield het óók drie afleveringen vol. Hij verloor z’n finalespel van Dalilla Hermans. De eindoverwinning was voor Xavier Taveirne.

De kneepjes van het vak

Lauren kan dus zéker eens bij haar mama en vriendlief te rade gaan over het reilen en zeilen als kandidaat in De Slimste Mens Ter Wereld. En als dat niet helpt, dan kan ze natuurlijk ook nog de cocktail-met-vrienden-kaart trekken. 😉

Gesponsorde artikelen