Lea Michele lacht op TikTok met conspiracy theory dat ze niet kan lezen

Er doet nu al enkele jaren een hardnekkige conspiracy theory de ronde dat actrice Lea Michele niet zou kunnen lezen. Fans vonden hier al heel wat “bewijsmateriaal” voor, waardoor de theorie stand blijft houden. Met een nieuwe video op TikTok steekt Lea Michele opnieuw de draak met de conspiracy theory.

Lea Michele, die vooral bekend is van haar rol als Rachel Berry in Glee, kan volgens een conspiracy theory niet lezen. Hoewel de actrice dit steevast ontkent en in het verleden zelfs “seksistisch” noemde, blijft hij bovendrijven. En nu heeft Lea Michele er zelf een geweldige TikTok over gemaakt.

“Lea Michele kan niet lezen”

De conspiracy theory dat Lea Michele niet kan lezen vindt z’n oorsprong in 2017, maar steekt geregeld opnieuw de kop op. Vijf jaar geleden maakten Jaye Hunt en Robert Ackerman een uitgebreide analyse. Die start bij de memoires van Naya Rivera, Sorry Not Sorry. Daarin deelde de actrice, die in 2020 overleed, een verhaal vanop de set van Glee. Het ging om een incident waarbij Lea weigerde om te improviseren tijdens een scène met gastacteur Tim Conway. De discussie die volgde op het incident zorgde ervoor dat Conways kleindochter begon te huilen. Lea Michele heeft nooit gereageerd op deze aantijgingen. En dat zette Hunt en Ackerman aan het denken. “Misschien heeft ze het boek nooit gelezen, omdat ze simpelweg niet kan lezen.”

Volgens het duo is dat niet zo’n vreemd idee, aangezien Lea Michele al sinds haar kinderjaren op het podium stond. Daardoor zou ze geen tijd hebben gehad om naar school te gaan. Hunt en Ackerman gingen vervolgens op onderzoek uit en vonden een hele hoop “bewijzen”. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om foto’s van de actrice waarbij ze een pen vastheeft, maar dat die het papier niet raakt. Of om beelden waarin ze tijdens een spelletje Cards Against Humanity niet door haar kaartjes gaat, maar telkens gewoon de bovenste kaart aflegt. 

Daarnaast zouden ook de captions op de Instagrampagina van Lea Michele een aanwijzing zijn naar de ongeletterdheid van de actrice. De caption bestaat namelijk geregeld enkel uit een emoji. Wanneer er wel een geschreven caption staat, zou die getypt zijn door haar assistente, die opvallend vaak gespot wordt met de gsm van de actrice in haar handen. Voor haar rollen in films en series zou er dan altijd iemand zijn geweest die de tekst voor Lea voorlas.

“265 dagen om te leren lezen”

In het verleden reageerde Lea Michele al verschillende keren op de conspiracy theory. De ene keer doet ze dat op een serieuze manier om de theorie te ontkennen. Maar op TikTok steekt ze er geregeld de draak mee. Dat doet ze nu opnieuw in een hilarische video.

In de nieuwe TikTok reageert Lea Michele op het nieuws dat dit najaar de autobiografie van Barbra Streisand zal verschijnen. Daarbij schrijft Lea (of voor de believers: haar assistente): “265 dagen om te leren lezen!” In de comments krijgt Lea heel wat lof van mensen die het geweldig vinden dat de actrice zichzelf niet al te serieus neemt. Hopelijk kan ze deze comments zelf lezen.

Bekijk hier de video op Tiktok:

@leamichele

📚📖🤓

♬ original sound – leamichele
Meer
Lees meer...