Leeuwin doodt vader van haar welpjes in Amerikaanse zoo: onderzoek naar oorzaak

Leeuwin doodt vader van haar welpjes in Amerikaanse zoo: onderzoek naar oorzaak

In de Amerikaanse dierentuin Indianapolis Zoo heeft een leeuwin een mannelijke leeuw, de vader van haar drie welpen, gedood. De 12-jarige leeuwin Zuri viel de twee jaar jongere Nyack aan. Het personeel probeerde Nyack nog te redden, maar die stierf aan de gevolgen van verstikking.

Een voorval als dit is erg zeldzaam. De dieren leefden maar liefst acht jaar lang in dezelfde ruimte en hadden samen drie welpjes. Toen de dierenverzorgers de leeuwen uitzonderlijk hard hoorden brullen, snelden ze ter plekke om Zuri van Nyack te scheiden, maar dat lukte niet op tijd. Er waren voordien geen tekens van agressie tussen de twee dieren. Het voorval gebeurde voordat de zoo open ging.

De Inianapolis Zoo schrijft op Facebook dat het personeel een “grondig onderzoek” gaat uitvoeren om na te gaan wat er precies gebeurd is. “Nyack was een prachtige leeuw en hij zal heel erg gemist worden”, lezen we.

Zeldzaam voorval

Zo’n aanval is erg uitzonderlijk. Toch gebeurt het af en toe dat leeuwen hun partner ombrengen, zowel in het wild als in gevangenschap. Wat de precieze oorzaak van deze agressie was, is ook nog niet geweten.

De Facebookpost:

Gesponsorde artikelen