Left Right
scrollTop top

Legendarisch hiphopartiest Nas promoot Coinbase en rapt over zijn “crypto-rijkdom” in nieuwe track


© Nas – bron: isopix.be

De Amerikaanse rapper en cryptovaluta-investeerder Nasir Jones, beter bekend onder zijn artiestennaam Nas, heeft fans uitgenodigd om mee te participeren in de cryptomarkt. Dat deed hij in een onlangs uitgebrachte track met DJ Khaled. Het aandeel van Nas in het beursgenoteerde handelsplatform Coinbase wordt geraamd op zo’n 40 miljoen dollar.

Het vorige week uitgebrachte Sorry Not Sorry is een samenwerking tussen DJ Khaled, Nas, Jay-Z en James Fauntleroy. Nas vernoemt in zijn rap expliciet Coinbase, het grootste handelsplatform voor cryptomunten van de Verenigde Staten. “Winner in life, fuck a coin toss / I’m coin-based, basically cryptocurrency Scarface / Join us, there’s gotta be more of us,” klinkt het. 

De officiële videoclip van Sorry Not Sorry, die afgelopen vrijdag op YouTube verscheen, heeft op het moment van schrijven negen miljoen views.

Vroege Coinbase-volgeling

Nas is een vroege Coinbase-volgeling, schrijft cryptosite Cointelegraph. Hij investeerde in het cryptobedrijf via zijn durfkapitaalfirma QueensBridge Venture Partners. 

De rapper kocht in 2013 naar verluidt tussen de 99.000 en 496.000 Coinbase-aandelen tegen een prijs van 1,00676 dollar per aandeel. In de investeringsronde werd het bedrijf op ongeveer 150 miljoen dollar geraamd volgens datasite Pitchbook – wat minder dan 1 procent van de waarde is die het vandaag heeft. 

In 2014 vertelde Nas aan Coindesk: “Bitcoin zal zich ontwikkelen tot een industrie die net zo groot is, zo niet groter, dan het internet.” 

Nu Coinbase genoteerd is op de Nasdaq en momenteel wordt verhandeld voor 297 dollar per aandeel, hebben vroege Coinbase-investeerders zoals Nas en NBA-ster Kevin Durant veel geld verdiend. Analisten denken dat Queensbridge Venture Partners zo’n 50 miljoen tot zelfs 150 miljoen dollar bij elkaar konden sprokkelen bij de beursgang van Coinbase.

QueensBridge Venture Partners heeft overigens in veel andere cryptobedrijven, waaronder Bitfury Group en BlockCypher, geïnvesteerd. Ook investeerde het in de crypto-vriendelijke trade-app Robinhood.

Jay-Z

Ook Nas’ track-concullega’s zijn betrokken (geweest) bij de crypto-industrie. Zo richtte Jay-Z in februari een Bitcoin-ontwikkelingsfonds op ter waarde van 500 Bitcoin (BTC), in samenwerking met Twitter CEO Jack Dorsey.

DJ Khaled heeft echter geen geluk gehad aangaande cryptocurrencies. De platenproducer betaalde in 2019 een zescijferige boete aan Amerikaanse toezichthouders voor het promoten van de frauduleuze munt van Centra Tech op sociale media.

‘Illmatic

Nas is bij ons voornamelijk bekend voor zijn iconische worp uit 1994: het east coast hiphopalbum ‘Illmatic’. Dit “wonderlijke” debuutalbum heeft hij in zijn latere carrière, volgens critici, niet meer kunnen benaderen in kwaliteit. In 2019 waren in totaal twee miljoen kopieën van het album over de toonbank gegaan in de Verenigde Staten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…