LEGO stopt samenwerking met Daily Mail nadat Facebookpost van Britse papa totaal viraal gaat

LEGO stopt samenwerking met Daily Mail nadat Facebookpost van Britse papa totaal viraal gaat

Er is in het Verenigd Koninkrijk veel ophef ontstaan rond een brief die een vader op Facebook schreef aan LEGO. Hij vroeg aan hen om geen reclamecampagnes meer te doen in The Daily Mail omdat die tabloid volgens hem haat verspreidt tegenover onder andere vluchtelingen en homo’s. Tot grote verbazing heeft LEGO besloten om in te gaan op het verzoek, iets waarvoor het veel complimenten krijgt.

Toen drie Britse rechters begin deze maand beslisten dat het parlement moet stemmen over de Brexit, reageerde de rechtse tabloid The Daily Mail door hen “vijanden van de staat” te noemen. Het viel ook één van de rechters aan omdat hij openlijk homo is.

Dat was voor de Britse vader Bob Jones voldoende reden om een open brief te schrijven naar LEGO. De blokjesfabrikant geeft namelijk vaak Legoblokjes weg via Daily Mail en dat vond Bob Jones niet kunnen. “Hun artikels gaan te ver, veel te ver, en een progressieve firma zoals LEGO zou zo’n krant niet mogen steunen. Ik haat het om mijn zoontje van 6 jaar de gratis blokjes niet te kunnen geven, maar ik kan een krant die zo’n leugens schrijft niet steunen”, schrijft hij. Het bericht ging onmiddellijk viraal en werd ondertussen al meer dan 20.000 keer geliket.

Samenwerking stopgezet

De brief werd ook opgepikt door de campagne Stop Funding Hate, die al langer aan bedrijven vraagt om geen reclame meer te maken in tabloids die haat verspreiden en na een week kwam dan het verrassende antwoord van LEGO dat ze hun samenwerking met The Daily Mail hebben stopgezet. Op Twitter wordt LEGO overladen met complimenten voor hun beslissing.

Stop Funding Hate hoopt nu nog meer bedrijven te overtuigen. Sinds vandaag richten ze zich op warenhuisketen John Lewis, dat bij ons vooral bekend is van hun prachtige reclamespotjes. Voorlopig hebben die hun samenwerking met The Daily Mail wel nog niet stopgezet.

Gesponsorde artikelen