LEGO The Incredibles: heel herkenbaar, maar toch leuker dan andere LEGO-games

LEGO The Incredibles: heel herkenbaar, maar toch leuker dan andere LEGO-games

Het was weer eens hoog tijd voor een nieuwe LEGO-game, en nu ‘The Incredibles II’ in de bioscoop te zien is, lag het volgende thema voor de hand. Het recept is hetzelfde gebleven: je neemt een bekende film en overgiet dat met een sausje van LEGO. Het resultaat is een knotsgek avontuur vol humor. En tot onze verbazing ging deze game ons veel minder snel vervelen dan z’n voorgangers.

Jaarlijks nieuwe games uitbrengen en zelden iets aan het concept vernieuwen. Er is maar één titel die daarmee wegkomt. De LEGO-games zijn intussen een genre op zichzelf geworden. The Incredibles is de volgende die een LEGO-versie als game krijgt. Momenteel kan je in de bioscoop naar de sequel van de film over een familie superhelden gaan kijken. Voor ons voelt een nieuwe LEGO-game een beetje aan als: “t’ Is weer van dat, een nieuwe LEGO-game!” En als je bij een game een slopend gevoel krijgt, is dat geen goed teken. Maar deze is een uitzondering.

Pixar-figuurtjes

Misschien is het de combinatie van een mooie open wereld die zowel verhaallevels als veel extra’s herbergt. Daarin kan je weer tal van figuurtjes uit de film vrijspelen, maar in deze game staat Pixar centraal. Dat betekent dat je gaandeweg ook andere bekende personages uit animatiefilms kunt ontdekken. Denk maar aan figuren uit Finding Nemo en Toy Story. Zeker voor de jongere gamers maakt het dat meer de moeite waard om ook de minder belangrijke puzzels in het spel op te lossen.

De levels zijn ook echt wel de moeite. De actie spat van het scherm, al bepaal je zoals altijd wel zelf het tempo. Je kan uiteraard weer kiezen om alleen te spelen of als coöp. Dat laatste is natuurlijk echt leuk in de LEGO-games, aangezien iedere level met verschillende personages wordt gespeeld. Jij en je vrienden kunnen dus elk een personage besturen en samenwerken om opdrachten tot een goed einde te brengen.

Om de levensduur te vergroten kan je levels later nog eens herspelen met nieuwe personages om zo echt alles vrij te spelen. Maar doorgaans zijn wij dan al afgehaakt, en dat zal bij LEGO The Incredibles niet anders zijn. Al kan dat ook wel te maken hebben met het feit dat wij als gamejournalisten vaak al wel een andere game voor een review hebben klaar liggen.

Het verhaal sluit uiteraard aan bij de films. Je krijgt dus The Incredibles II, maar de eerste film hangt er ook nog aan vast. Zo leer je de familie kennen in een wereld die niet zo dol is op superhelden. De inhoud is uiteraard doorspekt met nog meer humor dan je al van de animatiefilms gewend bent. We geven het toe: ook wij waren wel eens op een glimlach te betrappen.

Conclusie: 8/10

Het is moeilijk om nog uitgebreider te vertellen over een game die even herkenbaar is als de vier seizoenen van het jaar. Wie de LEGO-games een beetje beu is, zal daar waarschijnlijk ook na deze game niet anders over denken. Maar neem het van ons aan: LEGO The Incredibles is echt wel een leuke game. Het concept is hetzelfde gebleven, maar het hele pakket komt beter tot uiting. De beelden zijn overigens ook heel mooi, misschien heeft dat te maken met de mooie rode pakjes van de superhelden.

En het is ook aangenaam om nog eens een LEGO-game te spelen die niet in overvloed probeert uit te blinken. Geen honderd superhelden hier, maar personages die je uit de films kunt herkennen. Op die manier weet je ook sneller wat ieders superkracht is, en dat maakt het logischer om puzzels op te lossen. De LEGO-games kennen meestal amper ups of downs, maar deze noemen wij toch een kleine ‘up’.

Gesponsorde artikelen