Leonardo DiCaprio en Brad Pitt spelen voor de eerste keer samen in nieuwe Tarantino-film

Leonardo DiCaprio en Brad Pitt spelen voor de eerste keer samen in nieuwe Tarantino-film

Amerikaanse acteurs Brad Pitt en Leonardo DiCapri zullen voor de eerste keer in hun carrière samen te zien zijn in een langspeelfilm. Het is regisseur Quentin Tarantino die het zogenaamde “dreamteam” samenbrengt voor zijn negende langspeelfilm ‘Once Upon A Time In Hollywood’.

Je had het misschien nog niet gemerkt, maar de gelauwerde Amerikaanse acteurs Brad Pitt en Leonardo DiCaprio zijn nog nooit samen te zien geweest in een film. Maar daar komt nu verandering in. Voor de nieuwste film van regisseur Quentin Tarantino zullen de twee acteurs voor de eerste keer in hun carrière samenwerken.

Once Upon A Time In Hollywood

De film waarin de twee topacteurs de krachten zullen bundelen is Once Upon A Time In Hollywood, die de negende langspeelfilm van de hand van Tarantino zal zijn. En de eerste in samenwerking met Sony Pictures in plaats van The Weinstein Company. Tarantino was namelijk goed bevriend met Harvey Weinstein tot die vorig jaar onder vuur kwam voor seksueel wangedrag.

Quentin Tarantino werkte in het verleden al samen met zowel Brad Pitt (Inglorious Bastards, 2009) en Leonardo DiCaprio (Django Unchained, 2012). Nu bundelt hij voor de eerste keer de krachten van de topacteurs.

Pitt en DiCaprio zullen ongetwijfeld in veel scènes samen te zien zijn. Want DiCaprio speelt de rol van Rick Dalton, een voormalige acteur uit een western tv-reeks, en Pitt speelt zijn stuntman Cliff Booth. De film zal gaan over de moeilijkheden die het duo ondervindt om het te maken in een Hollywood dat ze niet meer herkennen. Maar Rick (Leonardo DiCaprio) heeft een bekende buurvrouw, Sharon Tate.

Het is die laatste rol waarmee Tarantino de film een waargebeurd kantje geeft. Sharon Tate was een populaire actrice, die getrouwd was met regisseur Roman Polański en in 1969 vermoord werd toen ze 8 maanden zwanger was. De moord werd gepleegd door de Manson-familie, waarvan Charles Manson het brein was. Voor de rol van Tate heeft Tarantino naar verluidt actrice Margot Robbie gevraagd.

“Ik kijk uit naar de dynamiek tussen de twee”

Tarantino kijkt alvast uit naar de samenwerking tussen de twee topacteurs. “Ik heb vijf jaar aan dit script gewerkt, en ik heb voor het grootste deel van mijn leven in Los Angeles gewoond. Dus ook in 1969, toen ik 7 jaar oud was”, liet de regisseur weten in een statement. Hij hoorde dus op jonge leeftijd over de moord op Sharon Tate in zijn eigen stad.

“Ik kijk ernaar uit om dit verhaal te vertellen over een Los Angeles en een Hollywood die niet langer bestaan. En ik kan niet meer uitkijken naar de dynamiek tussen DiCaprio en Pitt als Rick en Cliff.”

De film zou uitkomen op 9 augustus 2019, precies 50 jaar na de moord op Sharon Tate.

GettyImages

Gesponsorde artikelen