Leonardo DiCaprio en Jonah Hill maken biopic over terreurverdachte

Leonardo DiCaprio en Jonah Hill maken biopic over terreurverdachte

Leonardo DiCaprio en Jonah Hill zullen opnieuw samenwerken aan een nieuwe film. DiCaprio maakte bekend dat hij een uniek project wou maken rond Richard Jewell. Die werd in 1996 verdacht van een terroristische aanslag op de Olympische Spelen in Atlanta, maar bleek later onschuldig te zijn. Zowel DiCaprio als Hill zijn dit jaar allebei genomineerd voor een Oscar voor hun vorige film samen, The Wolf of Wall Street.

DiCaprio’s keuze voor Richard Jewell is opmerkelijk. Als een beveiligingsagent op de Olympische Spelen in Atlanta haalde Jewell de wereldpers toen hij in het Olympisch Park een rugzak ontdekte met drie pijpbommen in. Hij verwittigde de politie en hielp mee met het evacueren van het park, waardoor vele mensenlevens gespaard bleven. Jewells acties leverden hem een heldenstatus op, maar kort daarop werd hij al beschouwd als een terreurverdachte. Het duurde tot 2005 toen Eric Rudolph de feiten bekende dat Jewells naam gezuiverd werd. Twee jaar erna stierf hij op 44-jarige leeftijd.

Jonah Hill zal de rol van Jewell op zich nemen, terwijl DiCaprio de advocaat van Jewell zal spelen en de film ook zal produceren. Na The Wolf of Wall Street en Django Unchained is het derde keer dat beide acteurs samen in een film te zien zijn.

Gesponsorde artikelen