Let op: deze functie van de nieuwe iOS 11 zou je flink wat batterij kunnen kosten

Let op: deze functie van de nieuwe iOS 11 zou je flink wat batterij kunnen kosten

Heb je sinds je iOS 11 installeerde plots substantieel minder batterij op je iPhone? Dan heb je waarschijnlijk één belangrijke verandering nog niet opgemerkt, en wij zijn niet zeker dat we ’t erg handig vinden. De bluetooth- en wifi-instellingen zijn namelijk veranderd en dat wil zeggen dat ze nooit écht af staan. 

10% batterijverlies per uur met de nieuwe iOS-update? Je zou niet de enige zijn die met stijgende verbazing naar het batterij-icoontje van je iPhone staart. En dat is logisch, want in de nieuwe update van iOS zit ook een addertje onder het gras: je bluetooth en wifi gaan nooit écht uit, ze blijven altijd ‘zoekend’ naar een netwerk.

Da’s een bewuste strategie van Apple, dus geen bug in de nieuwe iOS 11. Doel is om AirDrop en AirPlay continu gaande te kunnen houden, ook als je je wifi of bluetooth net uitgezet hebt. Concreet kan je dan wel je wifi uitzetten, eigenlijk schakel je gewoon de connectie met het huidige netwerk uit. Zodra er een nieuw netwerk in de buurt komt, gaat de wifi gewoon weer aan.

Wifi-o-clock?

Nog los van je eigen wifikeuze, springt de wifi ook om vijf uur ’s ochtends sowieso weer aan. Ook je bluetoothverbinding staat dan ook weer aan. Misschien handig om weten voor mensen wiens iPhone ook een wekker is: zonder batterij, geen wekker.

Gelukkig kan je deze instellingen ook wijzigen, in de instellingen-app. En da’s misschien best, want je wifi altijd openstellen is gewoon bad practice. Je privacy beschermen is een stuk eenvoudiger als je weet welke verbindingen er open staan, toch maar even controleren dus. En je energieverbruik daalt weer, da’s ook mooi meegenomen. Tot vijf uur de volgende ochtend, tenminste.

Zo zet je de wifi en bluetooth écht uit, tot de volgende ochtend.

Gesponsorde artikelen