Let op! Sommige KickassTorrents-websites zijn vuile scams

Let op! Sommige KickassTorrents-websites zijn vuile scams

Nog snel Grey’s Anatomy herbekijken tijdens de herexamens? Je zou niet de eerste zijn om dat via KickassTorrents te proberen. Nu de website officieel is afgevoerd, duiken er overal mirror-websites op, met servers die ook wat moeilijker te vinden zijn. ’t Is daar mee opletten geblazen: achter sommige van die websites zitten scammers die uit zijn op je geld. 

Torrentje downloaden? Let dan zeker op als je een versie van de bekende piraatwebsite KickassTorrents gebruikt, want achter enkele van die websites zitten piraten die je zuurverdiende centen uit je zakken willen kloppen. De oplichters vragen via een pop-up om een zogezegde gratis account aan te maken voor je kan downloaden, en daar moet je ook je visa-gegevens bij invullen.

Niet doen dus, want op dat moment ben je je geld kwijt, zegt techwebsite The Next Web, en naar de politie gaan op zo’n moment zal ook niet veel uithalen, ’t blijft natuurlijk illegaal om films en series te downloaden via torrents.

Toen torrentwebsites The Pirate Bay en KickassTorrents onlangs offline gehaald werden, sprongen de mirrorwebsites als paddenstoelen uit de grond. Mirrorwebsites zijn een soort kopieën, die gerund worden van op een server, in dit geval een server die niet in de VS staat, zodat de eigenaar daar niet vervolgd kan worden. Enig probleem; niet alle mirrors hebben alle torrents, ’t is dus soms even zoeken.

Gratis account

So far so good, alleen hebben enkele oplichters nu ook begrepen hoeveel traffic zo’n website potentieel kan krijgen. ’t Is namelijk niet altijd even evident om de mirror te vinden waar jouw favoriete serie op staat, dus let je er niet altijd op of de website die je bezoekt, ook een échte is.

Extra tricky: KAT.am, een vrij betrouwbare mirror van KickassTorrents ging onlangs ook offline, maar werd snel weer opgepikt door oplichters. Ook de mirrors die je al eerder bezocht hebt, kunnen dus overgenomen zijn.

Voor bezoekers die niet vaak iets downloaden, is het nog makkelijker om te denken dat een account aanmaken deel van het proces is. Niet dus, omkeren en misschien toch maar Netflix installeren. Of eens op één van de vele verzamelwebsites kijken, die tonen welke mirrors online zijn.

iStock

Gesponsorde artikelen