Let op wanneer je deze namen Googlet: wie zijn de gevaarlijkste celebs van het internet?

Let op wanneer je deze namen Googlet: wie zijn de gevaarlijkste celebs van het internet?

Bij sommige celebrities denk je beter twee keer na voor je hun naam in Google ingeeft en op een link klikt. Antivirusbedrijf McAfee heeft naar jaarlijkse traditie de lijst bekend gemaakt met de tien celebs die je het grootste risico op een virus geven. De winnaar van 2014 is de Amerikaanse komiek Jimmy Kimmel.

En het risico is groter dan je denkt. Volgens McAfee heb je één kans op vijf dat je via zijn naam op een website klikt die positief test voor virussen en andere malware. Kimmel zelf kon er goed mee lachen. In zijn programma zei hij dinsdag: “Het is al een eer om hiervoor genomineerd te zijn, maar nu heb ik het gewonnen…”

Doorgaans hangen de virussen overigens vaker aan vrouwelijke celebs. Kimmel is pas de tweede man die het lijstje aanvoert, na Brad Pitt in 2008. Die vergelijking met Brad Pitt vond Kimmel niet meer dan logisch: “Brad Pitt en ik hebben nog iets gemeenschappelijk. De prijs die we betalen omdat we sexy zijn.” Andere eerdere ‘winnaars’ zijn actrice Lily Collins (2013), actrice Emma Watson (2012) en model Heidi Klum (2011).

Hieronder zie je de gevaarlijkste man van het internet aan het werk:

Maar ook voor deze celebs kan je dit jaar beter opletten.

2. Armin Van Buuren

3. Ciara

4. Flo Rida

5. Bruce Springsteen

6. Blake Shelton

7. Britney Spears

8. Jon Bon Jovi

9. Chelsea Handler

10. Christina Aguilera

Gesponsorde artikelen