Let vandaag extra goed op met die zware voet, want ’t is weer flitsmarathon

Let vandaag extra goed op met die zware voet, want ’t is weer flitsmarathon

Vandaag houdt de politie opnieuw een flitsmarathon in heel België. De marathon begon om 6 uur deze ochtend en duurt 24 uur, tot 6 uur donderdagochtend. Het is de achtste flitsmarathon.

Let vandaag extra goed op als je nogal een zware voet hebt, want je hebt een hoger risico om geflitst te worden tijdens de flitsmarathon. Die vindt plaats gedurende 24 uur en niet alleen op snelwegen, maar ook op gewest- en gemeentelijke wegen.

Zowel de federale wegpolitie als 151 lokale politiezones nemen eraan deel en werken, naast de vaste camera’s die er altijd staan, met mobiele camera’s en superflitsers. Met deze merk je niet eens dat je geflitst wordt, want ze werken via infrarood. Je zou dus zomaar eens een onverwachte boete in je brievenbus kunnen krijgen als je niet oplet.

In april dit jaar vond de vorige marathon plaats. Toen werden er 33.500 voertuigen geflitst.

Hoeveel moet je dan betalen?

Als je 10 kilometer per uur te snel rijdt, riskeer je boete van 53 euro. In de bebouwde kom en in een zone 30 betaal je dat ook bij een snelheidsovertreding, maar komt er 11 euro bij voor elke extra km/uur die je te snel rijdt. Op andere wegen is dat 6 euro voor elke bijkomende kilometer.

Er moet wel een kanttekening worden gemaakt: in de praktijk krijg je een marge van 6-8 km/uur. In de bebouwde kom of in een zone 30 word je pas geflitst vanaf 7 km/uur te snel. Op andere wegen is dat vanaf 9 km/uur. Maar wij zouden toch extra goed oppassen tijdens de flitsmarathon.

Gesponsorde artikelen