Leve de jeugd… En waarom is rechts eigenlijk zo gefrustreerd?

Leve de jeugd… En waarom is rechts eigenlijk zo gefrustreerd?

Waarom is rechts dan zo gekant tegen de betoging van die jongeren? En waarom worden die jongeren op sociale media uitgekafferd met futiliteiten?

Eigenlijk is het een tijd geleden dat we in België nog eens onze nek uitgestoken hebben voor de goeie zaak. Nochtans hadden we vroeger altijd wel het lef om dat te doen, we hebben enkel een generatie overgeslagen. Want ook de grootouders kenden er wat van.

Zo waren er betogingen op leven en dood toen de mijnen werden gesloten, er zijn toen zelfs doden gevallen. En in Leuven kwamen jongeren op voor Leuven Vlaams; Ook dat ging er niet poeslief aan toe. En toen in Vilvoorde de Renault fabriek werd gesloten zonder enig overleg gingen de betogers zelfs op eigen kosten naar Frankrijk om het onrecht uit te schreeuwen.

Later zijn een aantal betogers zelfs belangrijk geworden en werden sommigen bedrijfsleider, gingen de politiek in of werden ze hoofdredacteur van een bekende krant…

Het is dus een zegen dat de jeugd eindelijk weer eens op straat komt om hun nek uit te steken om voor hun rechten en idealen op te komen.

Ze doen ook helemaal niets verkeerd, er is zelfs geen enkele voetzoeker ontploft… In tegenstelling tot een zelf uitgeroepen betoging van rechts waar de : “Mars Van Marrakech” helemaal uit de hand liep en waar heel Brussel in brand stond… En dat met vier man en een paardenkop… Want we tellen uiteraard, Voorpost, het clubje van den Dries en alle leden van Vlaams belang niet mee.

Waarom is rechts dan zo gekant tegen de betoging van die jongeren? En waarom worden die jongeren op sociale media uitgekafferd met futiliteiten?

Wel zo moeilijk is het niet, want het klimaat dreigt een topic te worden bij de verkiezingen van Mei, en ze zien de bui al hangen…Want laat ons eerlijk zijn , iedereen is het wel eens dat er iets moet gedaan worden aan het klimaat behalve rechts. Die willen ook veel liever opnieuw kerncentrales. En het feit dat onder hun bewind niets op dat vlak is gerealiseerd kunnen ze onmogelijk verbergen.

Het is ook een doorn in het oog dat er voor het klimaat tien keer meer volk op de been komt in tegenstelling tot hun zelf georganiseerde wandeling tegen het migratiepact.

Maar dat is niet alles… De jongeren van vandaag zijn de volwassenen van morgen, en die mogen binnenkort ook nog eens gaan stemmen.Op wie ze dat gaan doen weten we niet, maar het zal alvast niet op rechts zijn. want ze zullen de scheldpartijen en de empathie niet zo snel vergeten .

We hebben tijdens voorbije marsen jongeren meer zinnige dingen horen zeggen dan den Dries, en we kunnen dat echt wel verifiëren , want ze waren beiden op Terzake. Al is het wel zo dat we het interview van Dries nooit meer zullen vergeten.

Al maanden is Greta Thunberg de bezieler en het grote voorbeeld voor het milieu en ondanks dat het meisje Asperger heeft is ze terecht uitgegroeid tot een fenomeen. Ze was al te gast op het: ‘World Economic Forum’ waar ze met haar speech iedereen met verstomming sloeg en de zaal muisstil werd. Ondertussen zit ze dit weekend ook tussen de wereldleiders in Davos.

Wat rechts niet blij zal maken is het feit dat België navolging krijgt… In februari komt er in Nederland een mars. Er is daar trouwens veel meer begrip voor, er zijn daar blijkbaar veel minder zuurpruimen.

Leve de Jeugd, en laat jullie vooral niet tegenhouden door bekrompen volwassenen waarvan de enige verdienste is dat ze helden zijn op Facebook, maar voor de rest vergeten zijn dat dromen hebben gezond is. Het helpt je om later geen last te hebben van frustraties.

En mocht het niets hebben uitgehaald, dan hebben jullie het toch geprobeerd.

Tekst: Gieke Merckx.

Gesponsorde artikelen