Left Right
scrollTop top

Leve de lente! 12 nieuwe tv-series om in april naar uit te kijken


Leve de lente! 12 nieuwe tv-series om in april naar uit te kijken

April wordt een sterke maand voor nieuwe tv-series. Verschillende dure, populaire en bekroonde reeksen beginnen aan een nieuw seizoen, en er komen ook enkele toekomstige toppers bij. The Alienist is de leukste nieuwkomer, The 100 keert terug voor een vijfde reeks, en natuurlijk kijken we heel hard uit naar het vervolg van Westworld.

1. Legion (FOX – seizoen 2 – 04/04)

FOX
We beginnen de maand met het tweede seizoen van Legion. De serie start in het weekend in de VS, en zal al op 4 april bij ons te zien zijn. Onze landgenoot Tim Mielants heeft twee afleveringen geregisseerd, waaronder de eerste van het nieuwe seizoen. Newsmonkey sprak met hem en je kan nu ons uitgebreide interview lezen.

Eén jaar later

Legion is een spinoff van X-Men en vertelt het verhaal van David Haller (ofwel Legion). Haller heeft als kind altijd in psychiatrische instellingen gezeten. Uiteindelijk begint hij in te zien dat de stemmen in zijn hoofd wel eens echt zouden kunnen zijn. Op het einde van het eerste seizoen slaagden David en zijn medepatiënt Syd erin om de kwaadaardige kracht in Davind – Amahl Farouk – te verdrijven. Even later wordt hij echter ontvoerd door een mysterieuze bol.

In het nieuwe seizoen zitten we een jaar verder in de tijd. Tegen de verwachtingen van zijn geliefden keert David terug. Hij lijdt echter aan geheugenverlies en komt terecht in een nog gekkere wereld vol verhaallijnen die ons hopelijk gaan doen smullen.

IMDb-score: 8,4

FOX

2. La Casa de Papel (Netflix – seizoen 1/deel 2 – 06/04)

De Spaanse hitserie La Casa de Papel keert terug op Netflix. Niet met een nieuw seizoen, maar wel met het tweede deel van de afleveringen die we nog moesten krijgen.

Geld drukken

Letterlijk vertaald betekent de titel ‘Het Huis van Papier’. Een mysterieuze man die zichzelf “de professor” noemt organiseert de grootste overval uit de Spaanse geschiedenis. Hij roept daarvoor de hulp in van acht specialisten Ze nemen niet enkel vrede met het geld dat in de bank ligt, maar willen infiltreren zodat ze zelf bankbiljetten kunnen drukken. In totaal moet hun buit 2,4 miljard euro bedragen.

Daarvoor zullen ze gedurende elf dagen toegang tot de drukmachines nodig hebben om het geld te maken. Uiteraard hebben ze een geniaal plan nodig om de speciale eenheden van de Spaanse politie om de tuin te leiden. De serie was vorig jaar al te zien op een Spaanse zender, maar wordt door Netflix wereldwijd verspreid.

IMDb-score: 8,8

3. Troy: Fall of a City (Netflix – NIEUW – 06/04)

Deze dure serie is een samenwerking tussen BBC en Netflix, en had eigenlijk het antwoord op Game Of Thrones moeten worden. Helaas zijn de kritiek voorlopig dramatisch – de serie was ondertussen al te volgen op de BBC, vanaf april zorgt Netflix voor de wereldwijde verspreiding.

Geen bloed

Het verhaal is natuurlijk bekend: de Trojaanse oorlog en dan vooral de verliefdheid van Paris en Helena. Misschien heeft het met de BBC te maken, maar de vergelijking met Game Of Thrones ging al na één aflevering niet meer op voor de Britse media. Daarvoor was de opener veel te tam. The Independent was vooral ontgoocheld, omdat er niet één druppel bloed gevloeid is.

De makers hebben natuurlijk het nadeel dat er meer dan tien jaar geleden een grote filmproductie geweest is en dat ook de vergelijking daarmee constant gemaakt zal worden. Wij gaan in elk geval op z’n minst naar de eerste afleveringen kijken, want het zou toch verrassend zijn als de oude meester in televisie maken – de BBC – en de nieuwe – Netflix – dit samen vakkundig verknoeid zouden hebben. Al liegt de score op IMDb er niet om …

IMDb-score: 2,9

4. Chef’s Table: Pastry (Netflix – NIEUW – 13/04)

Chef’s Table is terug en dat is geweldig nieuws. Deze keer dreigt het echter een gevaarlijke reeks voor onze lijn te worden, want deze spinoff gaat specifiek over koks die naam hebben gemaakt dankzij gebakjes en desserten.

Vier chefs

Van ijs tot koekjes en taarten die echte kunstwerkjes zijn. Dankzij Bake-Off Vlaanderen weten we intussen dat bakken een ontzettend hoog culinair niveau kan halen. De reeks volgt vier van de beste dessertchefs in de wereld.

Will Goldfarb heeft een restaurant op Bali waar je alleen maar desserten kunt eten. Geen discussie of je een voorgerecht of een dessert neemt dus. Uiteraard zit er ook een Italiaanse chef tussen. Corrado Assenza neemt ons mee naar Sicilië waar hij zowat de beste gelato ter wereld produceert. Jordi Roca staat met zijn broers in de keuken van een Spaans restaurant dat vorig jaar tot het derde beste in de wereld werd uitgeroepen. En Christina Tosi – gelukkig toch ook nog één vrouwelijke chef – is een legende in de dessertwereld van New York City.

Neftlix

5. Lost in Space (Netflix – NIEUW – 13/04)

Netflix maakt deze maand ook een reboot van een ooit succesvolle serie. Lost in Space was in de jaren 60 een tijdje op televisie te volgen. Sciencefiction is tegenwoordig weer heel populair, en dat heeft Netflix begrepen. We kijken hier in elk geval naar uit.

Verbazend?

Het verhaal gaat over de familie Robinson die in de ruimte op zoek is naar nieuw leven. En natuurlijk hebben ze een robot. Vijftig jaar geleden keek de wereld hier met verbazing naar, al zal Netflix natuurlijk straffer uit de hoek moeten komen. Maar het entertainment uit het origineel mag niet verloren gaan, dus zijn we benieuwd of deze reboot dezelfde sfeer zal oproepen.

Dat zo’n serie kan floppen is al eerder gebleken, want in de jaren 90 draaide een comeback voor Lost in Space uit op een fiasco. Derde keer, goede keer?

6. Bosch (Amazon – seizoen 4 – 13/04)

Op Amazon Prime Video is het uitkijken naar het nieuwe seizoen van Bosch. De politieserie is één van de weinige pioniers van de streamingsdienst die weet stand te houden. Amazon wil graag de volgende Game Of Thrones maken, en gaat daarom vaak met de borstel door z’n series.

Vijfde seizoen op komst

Titus Welliver speelt detective Hieronymus Bosch die voor de LAPD werkt. Hij wordt achtervolgd door een incident van een paar jaar geleden, waarbij hij mogelijk een verdachte zou hebben gedood. Uiteraard draait de serie ook rond de huidige tijd, waarin hij enkele moorden onderzoekt.

Bij Amazon wordt een serie meestal gelanceerd via een pilootaflevering. Als de reacties van de kijkers goed zijn, dan wordt licht op groen gezet voor een heel seizoen. Bosch zag zo in 2013 al het levenslicht. En dat ze er nog steeds tevreden over zijn, blijkt uit het feit dat intussen al een vijfde seizoen is besteld. Fans van Bosch zitten dus nog een tijdje goed.

IMDb-score: 8,3

7. Fear The Walking Dead (AMC – seizoen 4 – 15 april)

Fans van The Walking Dead hoeven zoals altijd niet lang te wachten na het einde van een seizoen, want de spin-off Fear The Walking Dead staat al klaar. En het wordt een interessant seizoen, want voor het eerst gaan beide series elkaar kruisen.

Morgan Jones

Het personage dat hiervoor zal zorgen is Morgan Jones. Hem leerden we al in de eerste aflevering van The Walking Dead kennen, waarna hij lange tijd verdween. Hoe de serie dit precies zal doen, weten we nog niet. Altijd een beetje riskant, maar we kijken er wel naar uit.

“In het oosten, was er een groot gevecht”, hoor je Morgan met een voice-over in de trailer van het vierde seizoen zeggen. “Ik wist niet hoe ik dit kon tegenhouden. Goede mensen zijn gestorven. Ik verlies mensen, en dan verlies ik mezelf.” De serie start half april op AMC en is via dat kanaal ook bij ons meestal snel te volgen.

IMDb-score: 7,0

8. The Alienist (Netflix – NIEUW – 19/04)

Netflix
We hebben toch even een vreugdekreet laten horen toen Netflix bekend maakte dat het deze serie online zou zetten. Niet alleen door de knappe cast met hoofdrollen voor Dakota Fanning, Daniel Brühl en Luke Evans. Er hangt ook een Belgisch kantje aan deze serie.

Belgische regisseur

Onze landgenoot Jakob Verbruggen heeft alle tien afleveringen van de serie mogen regisseren. Dat is toch wel knap, hoewel hij zijn pluimen al eerder verdiend heeft. Zo regisseerde hij ook enkele afleveringen van bekende reeksen zoals House of Cards en Black Mirror. Oorspronkelijk zou de regisseur van True Detective deze serie gemaakt hebben, maar toen die niet meer kon, werd Verbruggen binnengehaald.

De serie werd in de Hongaarse hoofdstad Boedapest opgenomen. Iedere aflevering kostte gemiddeld zo’n vijf miljoen dollar. Amerika kon de serie al volgen via de zender TNT, en wij mogen er dus via Netflix naar kijken. Het verhaal gaat overigens over een journalist en een forensisch psycholoog uit het New York van 1896 die worden geconfronteerd met een gruwelijk verminkt lichaam van een adolescente jongen die zichzelf prostitueerde in één van de beroemde bordelen van Manhattan.

IMDb-score: 7,8

9. Westworld (HBO – seizoen 2 – 22/04)

HBO

Eén van de hoogtepunten van de maand, wat ons betreft. Westworld was vorig jaar een erg bizarre, maar aangename verrassing. De serie gaat over een themapark voor volwassenen, waar ze eens echt cowboy kunnen spelen in een wereld vol robots die eruit zien als mensen. De reeks greep net naast de Emmy voor de beste dramaserie van het jaar.

Dolores

Op het einde van het eerste seizoen zagen we dat enkele robots begonnen te snappen wat er aan de hand was. En ze beseften dat er daarbuiten meer was dan het verhaal dat ze iedere keer moeten naspelen. Het tweede seizoen belooft dus een opstand. Centraal staat het personage van actrice Evan Rachel Wood, Dolores. In trailers van het nieuwe seizoen zien we haar er alvast stevig tegenaan gaan.

Het is door haar ogen dat we langzaam maar zeker begrijpen waarover Westworld precies gaat. De serie bouwt heel traag en mysterieus op, maar op die manier creëer je wel een band met de personages. Een andere belangrijke figuur wordt ongetwijfeld Maeve, die in het eerste seizoen al haar rebelse karakter toonde. Zet je schrap voor een hevig en bloederig vervolg!

IMDb-score: 8,9

HBO

10. The Originals (Netflix – seizoen 5 – 25/04)

Netflix
Goed nieuws voor alle fans van vampieren, want The Originals keert volgende maand terug voor een vijfde seizoen. We hebben echter ook slecht nieuws, want het zal meteen het laatste zijn. Op basis van de trailer kunnen we stellen dat het slot vooral rond Hope zal draaien.

Nog een cross-over

In het vierde seizoen was Hope nog een kind. Ze bleek bezeten te zijn door een erg krachtige geest. Om te vermijden dat ze de wereld zou vernietigen, moest die geest, The Hollow, naar een ander lichaam worden overgebracht. Vincent splitste hem op in vier lichamen: Klaus, Elijah, Kol en Rebekah. Ze zijn nu echter verplicht om als bloedverwanten de rest van hun leven gescheiden te leven. En als je onsterfelijk bent, dan kan dat erg lang duren.

De trailer verklapt nog niks over hoe die verhaallijnen zich verder zullen uitzetten. Wel zouden we Caroline uit The Vampire Diaries voor minstens één aflevering moeten zien verschijnen. Het is duidelijk de maand van de cross-overs tussen tv-series.

IMDb-score: 8,3

Netflix

11. 3% (Netflix – seizoen 2 – 27/04)

Netflix
De eerste Braziliaanse serie, 3%, krijgt volgende maand eindelijk een vervolg. Dat Netflix internationaal gaat, weten we al een tijdje. En in afwachting van de eerste Nederlandstalige serie was dit het debuut van de Portugese taal op de streamingsdienst.

Futuristische maatschappij

De serie volgt een aantal mensen die in een futuristische maatschappij leven, een populair onderwerp de laatste tijd. Ze krijgen de kans om in een wereld genaamd Offshore te leven, of anders te worden gedegradeerd naar het binnenland waar armoede toeslaat. Zoals de titel doet vermoeden, mag slechts een heel klein deel van de bevolking van dat luxeleven genieten.

Netflix is de laatste tijd erg actief in Zuid-Amerika, maar 3% was één van de pioniers. Het was ook pas de tweede serie van Netflix waarin geen Engels gesproken werd.

IMDb-score: 7,6

Netflix

12. The 100 (Netflix – seizoen 5 – 30/04)

Tot slot start op het einde van de maand ook het vijfde seizoen van The 100. Dat zal bij ons via Netflix wekelijks te volgen zijn. Wie de serie dus wil bingewatchen, kan beter even wachten tot er voldoende afleveringen op staan.

Intriges en geweld

The 100 is snel een erg populaire serie geworden. Na een ramp is de wereld onbewoonbaar geworden, en leeft een groep mensen in een ruimtestation, wachtend tot de straling beneden verminderd is. In principe moeten ze nog een eeuw wachten, maar zo’n honderd jaar na het drama sturen ze toch een groep van 100 jongeren, waarvan de meerderheid iets mispeuterd heeft, naar de aarde. Op de Ark is het immers duidelijk geworden dat er niet lang meer leven mogelijk is.

Uiteindelijk komt iedereen zo vroegtijdig beneden, en daar ontdekken ze dat er nog mensen overleefd hebben. Zij leven in primitief ogende groepen en staan elkaar naar het leven. Spanning, geweld, intriges, relaties, … de serie heeft alles om een jong publiek aan te trekken. Echt een serie om een hele avond naar te kijken.

IMDb-score: 7,8

Netflix

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.900.196
 • Aantal
  doden
  1.166.177
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899