LG maakt plannen voor smartphone met 16 camera’s: wat is het voordeel?

LG maakt plannen voor smartphone met 16 camera’s: wat is het voordeel?

LG heeft een patentaanvraag ingediend voor een smartphone met 16 camera’s. Apple en Samsung pronken al een hele tijd met toestellen met 3 lenzen, maar dat lijkt nu klein bier vergeleken met de plannen van LG.

Er doen al even geruchten de ronde dat Nokia een smartphone met vijf cameralenzen gaat uitbrengen. De nieuwe patentaanvraag van LG gaat echter nog verder en toont plannen voor een toestel met 16 camera’s. De aanvraag bij de United States Patent and Trademark Office werd ontdekt door de website LetsGoDigital.

(Lees hier meer over de gamesmartphone van Asus.)

1 foto, 16 lenzen

We zien een camera-setup met sensoren met verschillende brandpunten en eigenschappen. Maar waar kan je zo veel camera’s in hemelsnaam voor gebruiken?

Experts melden dat je alle zestien lenzen tegelijk een foto kan laten nemen. Het is dan aan de smartphonegebruiker om de beste foto uit te zoeken. Je kan bijvoorbeeld kiezen tussen wideangle foto’s als je een landschap vastlegt of beelden met de telelens. Bovendien wordt het hiermee mogelijk om in een paar seconden honderden foto’s te trekken.

(Lees hier meer over de opvouwbare smartphone van Samsung.)

Augmented reality

Nog een voordeel is dat je met 16 camera’s meer diepte kan vastleggen. Dat maakt niet alleen je foto’s mooier, maar het zorgt ook voor mogelijkheden voor augmented reality.

Bovendien wordt er in de patentaanvraag uitvoerig uitgelegd hoe de 16 foto’s aan elkaar genaaid kunnen worden en hoe de gebruiker het beeld aan de hand van al die input kan manipuleren.

(Dit is onze review van de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro.)

Selfies?

Een belangrijke bedenking: al die camera’s bevinden zich aan de achterkant van de toekomstige LG-smartphone. Tegenwoordig nemen we echter vooral selfies. Voor zover we weten, zal er aan de voorkant maar één lens bevestigd zijn.

Toch ziet LG ook voor selfies de mogelijkheid om ‘speciaal’ te doen. Zo kan je volgens het techbedrijf een spiegeltje gebruiken om een selfie te nemen met de 16 camera’s aan de achterkant.

(Wist je dat 99 procent van de valse Apple-opladers gevaarlijk zijn en je iPhone kapot kunnen maken?)

Bestaande camera

Of deze smartphone ooit het daglicht zal zien, is helemaal nog niet zeker. Het gaat voorlopig slechts om een patent. Er moeten dus nog veel stadia voltooid worden voor de productie van het toestel in gang gezet zou worden.

Tegenwoordig is er trouwens al een draagbare camera met 16 lensen op de markt, de Light L16. Met dat toestel kan je 52-megapixel foto’s nemen die je achteraf kan aanpassen.

(Uit nieuwe cijfers rond het gebruik van sociale media blijkt dat tieners liever via de smartphone communiceren dan in het echt.)

Gesponsorde artikelen