Left Right
scrollTop top

LG komt met tv die uit je plafond rolt


LG Signature Rollable
© LG Signature Rollable TV

Het technologiebedrijf LG kondigt volgende week een nieuwe televisie aan. Speciaal aan dat toestel is dat het scherm vanuit het plafond naar beneden rolt. Op die manier kijk je niet langer op een lelijk zwart scherm als je tv uitstaat. Maar daar hangt natuurlijk ook een serieus prijskaartje aan vast.

Een van de lelijkste dingen in je interieur is ongetwijfeld je televisie. Ook al heb je het mooiste design dat er tot nu toe op de markt is, je blijft altijd met het zwarte scherm achter, als je toestel uitstaat. Daar dacht LG ook zo over. Daarom bedachten zij een tv die zichzelf oprolt als hij uitstaat.

Oprolbaar

Dat deed de techgigant ook al in 2019. Toen kondigde het bedrijf een tv aan die uit een tv-meubel gerold kwam. Op die manier heb je alleen nog een hightech meubel van LG en niet langer een zwart scherm. Het toestel heeft een scherm dat ongeveer 65 inch groot is. Maar momenteel is de tv nog nergens te koop.

Prijzen zijn er dan ook niet te vinden. Maar het bedrijf maakte wel al bekend dat je zeker rekening moet houden met premium prijzen. Onze gok is dan ook dat je het toestel niet onder de 3.000 euro in huis kan halen.

Ondanks dat de oprol-tv nog niet beschikbaar is in veel landen, besloot LG om een nieuwe oprol-tv aan te kondigen. Ditmaal komt die uit het plafond gerold in plaats vanuit een meubel dat op de grond staat.

Sceptisch

De officiële aankondiging van het toestel zal voor volgende week dinsdag zijn. Want dan vindt CES technologie evenement plaats in Las Vegas. Daar worden namelijk alle technologische hoogstandjes van het moment aangekondigd. En de tv van LG zal daar dus ook uitvoerig besproken worden.

Het is wel vrij raar dat LG met een tv op de proppen komt, die uit het plafond komt. Een jaar geleden was de topman bij LG, Tim Alessi, nog vrij sceptisch over zo’n tv. “Hang je die tv aan een plafond van 2,5 meter hoog, dan is het vrij oncomfortabel om er naar te kijken”, vertelde Alessi aan CNET.

Het is dus nog niet duidelijk of dat probleem met de hoogte van het toestel is opgelost. Maar dat zal volgende week allicht allemaal duidelijk worden op de technologiebeurs.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810