Left Right
scrollTop top

LG overweegt te stoppen met het maken van smartphones


LG logo
© Shutterstock

LG overweegt om dit jaar nog de smartphonemarkt te verlaten. Na meer dan vijf jaar lang zonder kwartaalwinst voor hun smartphoneafdeling en een totaalverlies van 3,7 miljard euro over die periode ziet het Zuid-Koreaanse bedrijf zich genoodzaakt om grote veranderingen door te voeren.

Het nieuws over de plannen van LG kwamen het eerst naar buiten via een uitgelekte interne nota van CEO Kwon Bong-seok in The Korea Herald. Daarin werd gesproken over grote veranderingen binnen de smartphoneactiviteiten van het bedrijf.

Nog geen beslissing

“Aangezien de concurrentie op de wereldwijde markt voor mobiele apparaten heviger wordt, wordt het tijd dat LG een beslissing neemt en de beste keuze maakt. Het bedrijf overweegt alle mogelijke maatregelen, inclusief verkoop, intrekking en inkrimping van zijn smartphonebusiness”, zegt een medewerker van LG aan The Korea Herald.

Aan de website The Verge bevestigt LG dat de nota echt is. Het bedrijf voegt er wel aan toe dat er nog geen definitief besluit is genomen. “Het management van LG Electronics zet zich in om alle beslissingen te nemen die nodig zijn om de uitdagingen op het gebied van mobiele zaken in 2021 op te lossen. Tot op heden is er niets afgerond”, klinkt het.

Innovatie zonder succes

Tussen markleiders zoals Apple, Samsung, Xiaomi en Huawei heeft LG het al langer moeilijk om z’n deel van de markt te veroveren. Na lang rechtstreeks te proberen concurreren, heeft het bedrijf zich de voorbije tijd vooral op innovatie gegooid. Zo kwam het enkele maanden terug met de LG Wing met een draaibaar scherm en teasede het recent een oprolbare tablet LG Rollable.

Voorlopig lijkt dat echter niet het gewenste resultaat op te leveren. LG heeft op dit moment amper een marktaandeel van 2 procent en ziet zijn verkoopcijfers steeds meer achteruitgaan.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.650.552
 • Aantal
  doden
  2.546.588
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  774.344
 • Aantal
  doden
  22.141