LGBT-koppel geeft donorsperma weg via Instagram

Donor sperm giveaway Allie and Sam
Bron: Instagram @allieandsam

Het influencerskoppel Allie en Sam hebben op Instagram een opmerkelijke actie gelanceerd. Het lesbisch koppel organiseert namelijk, in samenwerking met een spermabank, een giveaway van donorsperma. De opvallende promotiestunt lokt heel wat gemengde reacties uit.

Allie (Alexandra) en Sam zijn volgens hun sociale media een LGBT-reiskoppel. Hun gemeenschappelijke Instagram-account heeft meer dan 200.000 volgers en apart hebben ze ook respectievelijk 15.000 en 81.000 volgers. Op YouTube heeft het koppel bovendien ook nog eens bijna 25.000 abonnees.

Zoals bij alle influencers staat ook bij Allie en Sam hun Instagram-account vol met gesponsorde posts waarbij bepaalde producten al dan niet subtiel in beeld gebracht worden. De giveaway die ze vorige week lanceerden is echter toch net iets anders dan wat we gewoon zijn op Instagram.

Eén flacon donorsperma

“We zijn zo blij om samen te werken met Fairfax Cryobank om (hopelijk!) één van jullie te helpen om je gezin uit te breiden”, schrijven ze bij een post met een bordje met de duidelijke boodschap ‘Donor Sperm Giveaway‘. “De winnaar ontvangt een tegoed voor één flacon met donorsperma naar keuze”.

Het bericht is ondertussen al meer dan 14.000 keer geliket. Op 20 augustus wordt de winnaar persoonlijk gecontacteerd. Geïnteresseerden uit België kunnen zich wel de moeite besparen want de wedstrijd is enkel voor Amerikanen en Canadezen.

Gemengde reacties

Aanvankelijk kreeg de opmerkelijke actie heel wat kritiek. “Beeld je in dat je je kind moet zeggen dat het komt van een Instagram giveaway”, schrijft iemand op Twitter. De post zorgt blijkbaar ook voor verwarring. “Ik had eerst niet door dat het een partnerschap was en dacht dat ze een overschotje hadden”, tweet iemand anders.

Veel anderen lijken de actie wel te appreciëren. Ze wijzen erop dat donorsperma duur is en de giveaway van Allie en Sam voor veel wensouders dus een welgekomen hulp kan zijn.

Gesponsorde artikelen