Left Right
scrollTop top

“Lia Marie Johnson is in gevaar”: waarom fans zich zorgen maken over de voormalige ‘Kids React’-ster


Lia Marie Johnson
© Lia in 2010, Lia in 2020 – Bron: YouTube/FBE, Instagram/lia

Het gaat niet goed met Lia Marie Johnson. In recente livestreams lijkt ze onder de invloed van alcohol en/of drugs en haar relatie met haar manager lijkt op z’n zachtst gezegd ongezond. Veel fans willen Lia daarom weghalen van haar manager en hopen dat ze hulp zoekt.

Wie vroeger geregeld naar Kids React van The Fine Bros keek op YouTube, kent Lia Marie Johnson wel. Toen ze te zien was in Kids React was ze – uiteraard – nog maar een kind. Ondertussen is Lia 23 jaar oud en zijn fans ongerust over haar. En daar hebben ze verschillende redenen voor.

‘Kids React’

Lia Marie Johnson begon haar YouTubecarrière in 2007. Ze was toen amper 11 jaar oud. Aanvankelijk postte haar mama video’s van haar optredens op talentenshows op het account, maar later werd het een account met sketches en commentaarvideo’s van Lia. Het is door die video’s dat Lia werd opgepikt door The Fine Bros en zo werd ze pas echt bekend.

Vanaf 2010 dook Lia Marie Johnson op als een van de vaste gezichten in ‘Kids React’ van The Fine Bros. In die reeks krijgen kinderen filmpjes te zien en geven ze hun reacties en ongezouten meningen. De 14-jarige Lia werd al snel een van de populairste kinderen uit de reeks. Toen ze ouder werd, bleven The Fine Bros haar inschakelen en werd ze een gezicht van ‘Teens React‘. Later startte ze haar eigen muziekcarrière en bracht ze enkele nummers uit. Maar de laatste tijd gaat het niet goed met Lia.

Drugs

Fans begonnen zich voor de eerste keer zorgen te maken in de zomer van 2019. Toen deed Lia enorm lange livestreams op haar Instagramprofiel. Die duurden tot 7 uur lang. In de streams gedroeg ze zich vreemd. In de video’s is ook te zien hoe ze pillen neemt en boos wordt omdat haar vriend pillen heeft meegenomen. Wanneer fans vertelden dat ze high leek, vertelde Lia dat ze wiet gerookt had. Maar het ging overduidelijk over zwaardere drugs.

Tijdens de urenlange livestreams hield Lia vreemde monologen, verhalen die geen steek hielden of zelfs complete wartaal. Verschillende vrienden van Lia probeerden haar te bereiken, maar kregen haar niet te pakken. In een latere livestream gaf Lia wel aan dat haar vroegste herinnering een heel slechte is. Ze had deze herinnering lang onderdrukt. Maar toen ze 19 was, kwam dat trauma plots terug, met angststoornissen en een depressie tot gevolg. Wat deze negatieve herinnering precies is, wilde Lia niet kwijt. Maar veel mensen zien het druggebruik van Lia daardoor als een manier om te ontsnappen van haar donkere gevoelens en trauma’s uit het verleden.

Handtastelijke producer

Maar sinds het begin van 2020 gaat het opnieuw de verkeerde richting uit met Lia Marie Johnson. Het gaat deze keer opnieuw over een livestream op Instagram. Deze keer was ze niet alleen, maar was ook haar producer aanwezig. En die was behoorlijk handtastelijk.

In de video is te zien hoe Lia, die opnieuw onder de invloed is van drank en/of drugs, gekust wordt door haar veel oudere producer. Hij is er zich op dat moment nog niet van bewust dat Lia aan het livestreamen is. Wanneer hij dat beseft, begint hij haar te vragen om de stream te stoppen. Uiteindelijk slaagt hij daar ook in. Wanneer de live stopt, beginnen fans zich toch zorgen te maken en willen ze de politie bellen. Enkele minuten later komt Lia daarom toch weer live en zegt ze tegen haar fans dat er niets aan de hand is en dat ze de politie niet hoeven te bellen. Waarna de producer het opnieuw warm begint te krijgen en haar vraagt om de stream stop te zetten. Hij doet dat met de verontrustende woorden: “Lia, dit mag niet uitlekken want het zal mijn werk beïnvloeden”. En daarna zet Lia de livestream dan toch stop.

Steven Wetherbee

De producer van Lia Marie Johnson is Steven Wetherbee en werkt al sinds 2012 met haar samen. Toen was Lia dus amper 15 jaar oud. Na de Instagram stream verwijderde hij al z’n profielen op sociale media en leek hij van de wereld verdwenen. Wat het geheel natuurlijk nog verdachter maakt.

Het is namelijk behoorlijk verontrustend dat Lia gekust wordt door haar producer, haar baas dus, die tientallen jaren ouder is dan haar. Het kan daarbij dus gaan om machtsmisbruik door Wetherbee. Verder is het ook niet de eerste keer dat de producer in de problemen komt door samen te werken met jonge meisjes. Zo werkte hij in het verleden samen met meisjes die niet ouder lijken dan 12 jaar oud.

Aan de beterhand? Of niet?

Enkele dagen geleden stuurde Lia zelf een update de wereld in. Met een post op haar Instagram Story stelde ze haar fans gerust. In de post stond te lezen “Een weg uit een gewelddadige relatie vinden was de beste beslissing die ik ooit maakte”. Ze blijft hoopvol en zegt vervolgens “Ik kan niet wachten waar m’n leven me naartoe zal brengen met open kansen en positiviteit op kop”. Ze vertelt er in de post niet bij of het gaat over haar werk- of privérelatie met Steven Wetherbee. En ze maakt zelfs niet duidelijk of het over hem gaat. Toch is het belangrijk en positief dat ze vertelt dat ze in een gewelddadige relatie zat. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn want al snel verwijderde ze de foto van haar Instagram Story. Daardoor begonnen mensen zich opnieuw vragen te stellen over haar situatie. En of er misschien iemand haar gedwongen had om de foto te posten of te verwijderen.

En dat was niet onterecht. Want niet veel later gaat er opnieuw een video van Lia rond. Deze keer gaat het opnieuw om een verontrustende livestream op Instagram. In de live is duidelijk te horen hoe haar vriend een lijn cocaïne snuift naast haar. Daardoor is het duidelijk dat Lia zich nog steeds in een omgeving van drugs bevindt. We weten niet of ze haar banden met Steven Wetherbee verbroken heeft, maar ze heeft duidelijk nog geen afstand gedaan van de drugs. Fans maken zich daarom nog steeds zorgen over Lia en denken dat de post op Instagram enkel was om mensen gerust te stellen, terwijl de situatie nog steeds hetzelfde is. Daarom zijn fans nu met de hashtag #SaveLiaMarieJohnson aandacht aan het vragen voor de situatie van de YouTuber.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update