Left Right
scrollTop top

Liberty (Telenet) koopt voor 8 miljard dollar Formule 1


Liberty (Telenet) koopt voor 8 miljard dollar Formule 1

Het Amerikaanse mediabedrijf Liberty Media, dat behoort tot dezelfde groep die ook een meerderheid heeft in Telenet, wordt de nieuwe eigenaar van de Formule 1. Het bedrijf neemt de aandelen over van de Britse grootaandeelhouder CVC Capital.

Liberty Media koopt in eerste instantie 18,7 procent van de aandelen en wordt later volledig eigenaar. De waarde van de transactie bedraagt in totaal 8 miljard dollar.

De partijen bevestigden dat Bernie Ecclestone directeur blijft van de Formule 1. Als voorzitter werd Chase Carey aangewezen, de huidige vice-voorzitter van 21st Century Fox.

Malone

Ecclestone werd in 1978 de baas van de Formula One Constructors Association (FOCA). Met de verkoop van de televisierechten van de races in de Formule 1 verdiende de Brit miljoenen en werd hij de machtigste man in de autosport. Ook na de overname van een groot deel van de aandelen door CVC Capital, bleef Ecclestone aan als baas van de Formule 1.

CVC kocht het circuit in 2006 voor 1,7 miljard dollar.

Liberty Media, de groep van John Malone, de 75-jarige Amerikaanse miljardair die ook eigenaar is van Telenet-moeder Liberty Global, bezit in de Verenigde Staten onder andere al een aandeel in honkbalclub Atlanta Braves.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938