Licht- en geluidsbedrijf voor 40.000 euro bestolen op Vestiville: “Dader vermoedelijk iemand intern”

De verhuurfirma Plus Events uit Hulshout is 40.000 euro aan materiaal kwijtgeraakt op het afgelaste festival Vestiville. Zij verhuurden afgelopen weekend geluid- en lichtinstallaties aan de festivalorganisatoren. De zaakvoerder vermoedt dat andere leveranciers zijn materiaal gestolen hebben. Plus Events was niet verzekerd.

Zaakvoerder Glenn Van Hoegaerden van Plus Events laat aan de VRT weten dat hij via Facebook te weten kwam dat Vestiville afgeschaft was. Hij trok meteen naar Lommel en op de camping merkte hij al dat er een DJ-set van het bedrijf ontvreemd was. Niet veel later trok hij naar het festivalterrein en daar merkte hij dat er nog meer materiaal ontbrak.

(De organisatoren van Vestiville werden onlangs vrijgelaten door onderzoeksrechter na verdenking van fraude en oplichting.)

Daders vermoedelijk intern

Het is niet geweten wie de daders zijn. Plus Events vermoedt dat “iemand intern die met de auto op het terrein kon” de apparatuur gestolen heeft, aangezien het terrein afgesloten was en het om zwaar materiaal ging.

(Vestiville-tickets via Eventbrite gekocht? Dan krijg je je geld terug!)

Plus Events was niet verzekerd. “Het wordt even een moeilijke periode, maar we komen er wel door”, klinkt het nog.

Check hier de beelden vanop Vestiville die de pure chaos tonen nadat festival werd afgelast.

Gesponsorde artikelen