Left Right
scrollTop top

Licht vernederend: Johnny Depp en zijn vrouw Amber Heard zeggen ‘sorry’ tegen Australië


Licht vernederend: Johnny Depp en zijn vrouw Amber Heard zeggen ‘sorry’ tegen Australië

Weten jullie het nog? Vorig jaar in mei probeerden Johnny Depp en zijn vrouw Amber Heard hun hondjes Pistol en Boo via hun privéjet te smokkelen naar Australië en de wereld sloeg tilt. Nu is de zaak eindelijk afgehandeld: ze worden niet vervolgd en een toch wat vernederend filmpje staat nu online. Apparently, it is not too late to say sorry.

In mei 2015 stond de wereld op zijn kop toen Johnny Depp en zijn vrouw Amber Heard in de clinch gingen met de toenmalige Australische Minister van Agricultuur Barnaby Joyce. Het koppel bracht toen hun twee Yorkshire Terriers mee naar Australië via hun privéjet en hadden dat niet aangegeven. En zoals je wel weet, mag je niet zomaar dieren, planten of fruit meenemen.

De aanwezigheid van de hondjes kwam in de media en toen was het hek van de dam. Er vielen toen ook harde woorden, weet je nog? Minister Joyce zei toen bijvoorbeeld het volgende: “It’s time Boo and Pistol bugger off home … or we’re going to have to euthanise them.” Not cool, Joyce.

Gisteren keerden ze terug naar Australië voor hun zitting en die verliep – jammer genoeg – iets minder spectaculair. Amber Heard wordt niet vervolgd maar moet zich een maand ‘goed gedragen’ anders moet ze een boete van 1000 dollar betalen.

Maar mogelijk het vreemdste aan het hele gedoe, is het 40-seconden-durende filmpje dat Joyce op Facebook postte. Daarin zijn Johnny Depp en zijn vrouw te zien die hun verontschuldigingen aanbieden en vertellen waarom de beveiligingswetten van Australië zo belangrijk zijn. En ze zijn bloedserieus. Allesbehalve gedwongen.

Vernederend!

Australië is inderdaad een prachtig land, Amber, maar hebben jullie Johnny’s gezicht gezien?! Allesbehalve vrolijk, maar hoe zou je zelf zijn als je met de hele wereld als publiek sorry moet zeggen omdat je twee kleine hondjes een land probeerde binnen te smokkelen? Zelfs sterren zijn niet immuun voor Australië en hun douane, ook niet met een privéjet. Ook Twitter kan het natuurlijk niet laten om wat te lachen met onze Captain Jack Sparrow.

Dus als je erover denkt om je Boo of je Pistol mee te nemen naar Australië: “Declare everything when you enter Australia.” Johnny Depp says so!

Giphy
Bronnen: BBC, De Redactie, Buzzfeed, Telegraph

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810