Lichtgeraakt of beledigend? Trump laat tekst op wc’s afplakken

Lichtgeraakt of beledigend? Trump laat tekst op wc’s afplakken

Op honderden tijdelijke wc’s die geplaatst zijn voor de inauguratie van Donald Trump als president volgende week is de bedrijfsnaam afgeplakt. Niemand weet echt waarom, maar het vermoeden is dat de tekst als beledigend zou kunnen worden geïnterpreteerd voor Trump.

Het verhuurbedrijf heet Don’s Johns, of de wc’s van Don. Don zou dan wellicht als afkorting van Donald kunnen worden gezien.

Het verhuurbedrijf, Don’s Johns dus, levert al jaren wc’s voor allerlei grote manifestaties in Washington, ook voor de inauguratie van Trumps voorganger Obama bijvoorbeeld.

Ze weten daar van niks: “Wij hebben er niemand opdracht voor gegeven. We zijn juist trots dat onze naam op de cabines staat.”

“In strijd met de regels”

Het team van Trump dat de inauguratie organiseert, wil niet reageren. Een woordvoerder van de organisatie die de terreinen rondom het Capitool beheert, waar de inauguratie wordt gehouden, zegt dat hij te horen heeft gekregen dat de reclame op de wc’s in strijd is met de regels.

Maar Don’s Johns levert al jaren mobiele toiletten bij grote publieksevenementen in Washington en volgens het bedrijf heeft het nog nooit meegemaakt dat de bedrijfsnaam moest worden afgeplakt.

Gesponsorde artikelen