Left Right
scrollTop top

Lidl denkt aan studenten tijdens de blok en opent een restaurant dat 24 uur lang open blijft


Lidl denkt aan studenten tijdens de blok en opent een restaurant dat 24 uur lang open blijft

Tijdens de blokperiode eten heel wat studenten niet zo gezond. Maar daar heeft Lidl nu een oplossing voor! De winkelketen opent een studentenrestaurant waar jongeren gezond kunnen eten. Het restaurant zal ook 24 uur op 24 open zijn zodat je ook in de late uren iets (gezond) naar binnen kan spelen. 

Tijdens de blok hebben we niet veel tijd om te koken, laat staan om gezond te eten. Daarom grijpen we sneller naar pizza, frieten en spaghetti … Heel cliché, maar het is wel zo. Uit een onderzoek van iVOX dat Lidl liet uitvoeren, blijkt dat 4 op 10 studenten geen tijd heeft om te koken tijdens de blok. Maar nu komt de winkelketen met het topinitiatief om een studentenrestaurant te openen. Het restaurant zal elke dag open zijn, 24 uur op 24.

Straffe kost

Vanaf 23 mei zal Lidl ‘Straffe Kost’ openen, een pop-up-restaurant aan het Woodrow Wilsonplein in Gent. Het restaurant zal verse en gezonde producten verkopen aan prijzen die studenten zeker kunnen veroorloven.

Een maand lang, tot 23 juni, kunnen studenten hier terecht voor een stevig ontbijt, maar ook voor een gezond avondmaal. Denk maar aan powerfoods, een quiche en gezonde pasta’s. Ideaal om de examenperiode door te komen. Ook niet-studenten zijn welkom in het restaurant.

Studenten willen gezonder eten

Ook al hebben studenten geen tijd of energie om te koken tijdens de blok, toch zouden ze graag gezond willen eten. “Meer dan de helft stelt dat ze gezonder willen eten tijdens de blokperiode dan dat ze momenteel doen”, laat Isabelle Colbrandt, communicatieverantwoordelijke van Lidl ons weten. Maar dat is niet altijd even makkelijk. “Een snelle en gezonde maaltijd vinden tijdens de blokperiode is voor ruim zes op de tien studenten moeilijk.” Daarom kiest zo’n 70 procent van de studenten ervoor om een maaltijd mee te nemen van thuis. Maar vanaf morgen kan je ook iets gaan eten in ‘Straffe Kost’.

Wij zijn alvast benieuwd!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810