Liefde Voor Muziek komt eraan, en dit is wat je mag verwachten

Liefde Voor Muziek komt eraan, en dit is wat je mag verwachten

Na Blind Getrouwd start op VTM een nieuw seizoen van Liefde voor Muziek. Je moet nog een paar weken geduld hebben, maar wij kregen al een voorsmaakje. Wat opvalt is dat de grote namen van vorig jaar plaats hebben geruimd voor uiteenlopende genres die ook allemaal in hun eigen vakgebied tot de top behoren. Elkaars nummers coveren was dus een uitdaging.

De artiesten verbleven deze keer in het Spaanse Sitges nabij Barcelona, in een villa waar je toch even van onder de indruk bent. Liefde Voor Muziek is al aan het vierde seizoen toe en is een programma dat blijft groeien. Vorig jaar was de best bekeken reeks met meer dan 900.000 kijkers per aflevering. Toen scoorde het met grote namen zoals Natalia, Clouseau, Bart Peeters en Josje. Deze keer lijkt de show vooral te gaan uitblinken in de afstand tussen de genres van de artiesten. En aangezien dat net de bedoeling is, gaan we dus een paar verrassende nummers te horen krijgen.

De artiesten hebben dit jaar ook weer heel wat muzikale kilometers op hun teller. Enkel Niels Destadsbader is nog een relatief nieuwe naam. Helmut Lotti, Sarah en Gert Bettens van K’Choice, en Coco Jr. gaan terug tot in de jaren 90. En ook Jasper Steverlinck draait al heel wat jaren mee. Met Sylver kunnen we zelfs bijna dertig jaar terug in de tijd gaan als je haar debuut als kindsterretje meerekent. En dan is er de meest verrassende naam: Sharon Den Adel van Within Temptation. Symfonische rock is een genre waarin je geen enkele van de andere artiesten hoort zingen, dus dat belooft vonken te geven.

VTM

Springplank

Voor wat dat tegenwoordig nog waard is: vorig jaar was Liefde Voor Muziek het op één na best verkochte album na Ed Sheeran. Het is echter wel een feit dat de artiesten na hun deelname een flinke boost krijgen en van die populariteit moeten proberen gebruik te maken. Denk maar aan Isabelle A en Gers Pardoel vorig jaar. Alle artiesten van dit jaar zullen die springplank in dank aannemen, en je zal deze zomer en de maanden nadien zeker nog veel van hen horen.

Natuurlijk is Liefde Voor Muziek meer dan enkel optreden. Wat dat betreft krijgen we volgens de makers dit seizoen de meest hechte groep tot nu toe. Al vanaf de eerste kennismaking zat de sfeer erg goed. Enkele figuren zullen er wel uitspringen. Helmut Lotti is bijvoorbeeld de clown van het gezelschap. Maar ook CocoJr. maakte zich al snel populair in de groep. En die bekende zonnebril blijft een groot deel van de tijd gewoon op z’n neus staan. Ook Jasper Steverlinck blijkt allesbehalve een saaie kerel te zijn.

VTM
Newsmonkey sprak met de artiesten en die interviews lees je hier binnenkort. Nu laten we hen al even vertellen waarom ze zo graag hebben deelgenomen aan dit programma:

1. Jasper Steverlinck

Zijn bekendste nummers situeren we bij de band Arid, en z’n beroemdste soloplaat is de cover van David Bowies Life On Mars. Intussen hoor je hem weer regelmatig op de radio, en je hebt vast al een paar keer gedacht wat een verdomd mooie en zuivere stem hij heeft. Sharon Den Adel, die hem nu pas echt leert kennen, begrijpt niet dat hij geen wereldster is. Ook tijdens Liefde Voor Muziek zal Jasper Steverlinck voor de ontroering zorgen.

Het hing al een tijdje in de lucht dat hij eens zou meedoen, en nu is dat eindelijk gebeurd. “Liefde voor Muziek is een muzikale speeltuin”, zegt hij. “Je kan en mag alle kanten opgaan met een repertoire. Wat het extra spannend maakt, is dat de originele artiest gewoon recht voor je neus zit.”

VTM

2. Silvy De Bie

Zowat elk genre is dit jaar vertegenwoordigd, ook dance. Dat zou je vooral met de jaren 90 associëren, maar toen was Silvy De Bie nog iets te jong (en toen kenden we haar nog onder een andere artiestennaam). Ze werd dankzij Sylver vooral een icoon uit de nillies. Turn The Tide was haar bekendste hit die tot over de landsgrenzen heen succes had. Zij heeft het misschien echt wel nodig om eens te laten zien dat ze tot heel wat andere muzikale dingen in staat is. En verschillende artiesten hebben ons al verteld dat zij hen het meest verrast heeft.

“Als fan van het eerste uur heb ik altijd al willen deelnemen aan Liefde voor Muziek“, zegt Silvy. “Het is helemaal mijn ding en geeft me de kans om een andere Silvy te laten zien.” Ze keek vooral uit naar wat Helmut Lotti met één van haar nummers zou doen. Voor haar was Niels Destadsbader de grootste uitdaging, maar ze belooft misschien eens iets in het Nederlands te proberen.

VTM

3. K’s Choice

Het succes achter K’s Choice is misschien wel het feit dat Sarah en Gert Bettens broer en zus zijn. Net zoals de broers Wauters van Clouseau nemen ze samen deel aan Liefde Voor Muziek. Het is nu 25 jaar geleden dat ze hun groep hebben opgericht, dus eigenlijk is hun deelname wel een beetje een jubileum. Ook een kwarteeuw later broeden ze nog op nieuwe muziek, al woont Sarah tegenwoordig in Amerika. Het succes van K’s Choice beperkte zich immers niet tot België, de band brak wereldwijd door. In de jaren 90 werden ze zo één van de beste muzikale exportproducten van ons land.

De stap naar Liefde Voor Muziek is zo toch een beetje verrassend te noemen, al hoorden ze er meteen thuis. “Bij de vorige seizoenen waren we erg onder de indruk van de kwaliteit van de muziek. Het komt niet vaak meer voor dat artiesten nog zo gefeatured worden op televisie. En geef toe, wat is er fijner dan samen muziek maken aan het zwembad?”

VTM

4. Niels Destadsbader

Hij is de rijzende ster van VTM, er gaat geen televisieseizoen voorbij zonder dat Niels Destadsbader ergens te zien is. Ondertussen is hij ook muzikaal aan het doorbreken, en hij is af en toe ook nog eens gewoon Ronaldinho uit F.C. De Kampioenen. Het zit hem allemaal mee, en Niels is de eerste om toe te geven hoeveel geluk hij heeft. Dus kon hij echt niet weigeren wanneer zich met Liefde Voor Muziek een nieuwe kans aandiende. Niet alleen om zichzelf als aanstormend talent te tonen, maar ook om bij te leren van enkele topartiesten.

Liefde voor Muziek is voor mij een enorme kans om te laten zien wie ik ben en waar ik voor sta of wat ik plezant vind. Hopelijk vinden de mensen dat even plezant als ik.” Als alles meezit wordt 2018 muzikaal zo een nog straffer jaar dan 2017 voor Niels. En neen, je gaat hem niet constant in het West-Vlaams horen zingen. Op één keertje na dan, want is er eigenlijk met dat skwon meiske gebeurd?

VTM

5. Helmut Lotti

Voor een zanger die ooit miljoenen platen verkocht, blijft Helmut Lotti een sympathieke, normale kerel. De andere artiesten hebben zich duidelijk met hem geamuseerd. Helmut is één van die zangers die zelf hard hoopte dat de makers van het programma eens bij hem zouden aankloppen, en nu is dat dus gebeurd. Het programma is hem dan ook op het lijf geschreven, zo geeft hij toe. Een groot deel van z’n carrière bestaat uit het coveren van muziek, die hij telkens naar z’n eigen hand zette. Al heeft hij natuurlijk ook een eigen repertoire waar z’n collega’s uit mochten putten.

“Wat ik ervan verwacht? Dat ik mijn collega-artiesten gelukkig kan maken met mijn versies van hun liedjes. En dat ik van mijn eigen nummers versies zal horen die ik zelf nooit had kunnen bedenken. Niks is zo mooi als de liefde voor muziek!”

VTM

6. CocoJr.

Ook hij gaat al mee sinds het begin van de jaren 90. Toen herkende je hem vooral aan z’n kleurrijke kledij en aan z’n legendarische bandana’s. Nu is het allemaal wat stijlvoller en is de zonnebril zijn bekendste item geworden. Voor zijn platen moeten we terug naar de gloriedagen van The Dinky Toys. Zij stonden toen regelmatig op het podium van 10 om te zien. Nu is hij aan een comeback bezig, en je gaat hem de komende maanden regelmatig ergens tegenkomen. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zullen de artiesten zijn hits onder handen nemen.

“Het vinden van de juiste nummers was een grote uitdaging. We zochten de perfect-fit. Ik hou van stemmen met een uitgesproken karakter en die gaan we in deze editie zeker horen.” CocoJr. zal in het programma al snel een muzikale band vinden met z’n collega’s, onder andere met Silvy De Bie, die zijn genre zeker in haar mars heeft.

VTM

7. Sharon Den Adel

De vreemde eend in de bijt is Sharon Den Adel, zangeres van de symfonische metalband Within Temptation. Ze beschikt over een fantastische stem, en ieder nummer is een uitdaging voor de andere artiesten. Stiekem had ze gehoopt dat ze zich misschien al zouden wagen aan haar recente soloproject My Indigo, maar je kan natuurlijk niet voorbij gaan aan het repertoire van Within Temptation, de band waarmee ze op tal van grote festivals stond, zoals Graspop, Rock Werchter, Pukkelpop en Roskilde. Ze is daarmee één van de bekendere Nederlandse artiesten in het buitenland.

Knap dat ze dan aan Liefde Voor Muziek wil meedoen. “Ik heb wel vaker songs van andere artiesten uitgevoerd, maar dit is een heel ander concept. Het is een leuke uitdaging om mijn eigen draai te geven aan de liedjes van collega’s.” En voor alle fans die vrezen dat ook dit een belangrijke stap in haar solocarrière is: Within Temptation staat te trappelen om er dit jaar weer in te vliegen, zo laat ze ons weten.

VTM

Liefde Voor Muziek – vanaf maandag 16 april om 20u35 op VTM

Gesponsorde artikelen